Elena Udrea, audiata la DNA in dosarul Gala Bute: Sunt obisnuita. Telenovela fara sfarsit

M.b. | 24.02.2015

Pe aceeași temă

Elena Udrea s-a prezentat marti dimineata la DNA, pentru a fi audiata in dosarul Gala Bute, caz in care deputatii au avizat luni arestarea preventiva a fostului ministru al Dezvoltarii si Turismului.

 

La intrarea in sediul DNA, Udrea a declarat: "Sunt obisnuita cu zilele astea. Telenovela fara sfarsit", a spus Udrea, la intrarea in sediul DNA.

Marius Striblea, unul dintre aparatorii Elenei Udrea, a explicat că votul dat luni in Camera Deputatilor in favoarea arestarii nu a intrunit conditiile legale, deoarece nu a existat cvorum. In aceste conditii, a spus el,  procedura judiciara pentru punerea in aplicare a cererii DNA nu poate merge mai departe.

"Nu a fost intrunita majoritatea de jumatate plus unu ceruta de lege (...) Vom invoca faptul ca a fost un vot de neavizare", a spus Striblea, citat de Hotnews.

 

Aceeași opinie este exprimată și de deputatul avocat Daniel Fenechiu, care a explicat la B1 TV că Legea 96/2006 privind statulul deputaţilor şi al senatorilor, prevede o majoritate calificată în privinţa cererilor de arestare.

Argumentul a fost invocat, fără succes, în cel puţin alte două cazuri. Decizia Camerei Deputaţilor a fost deja publicată în Monitorul Oficial şi nu există o procedură de contestare, a mai adăugat Daniel Fenechiu.

 

Profesor de Drept Constitutional, fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, a explicat si el, pentru stiripesurse.ro, ca Hotararea Camerei Deputatilor in privinta incuviintarea arestării Elenei Udrea in Gala Bute este ILEGALA si poate fi atacata la Curtea Constitutionala.

“Exista motive de neconstitutionalitate, e clar, motivul este ca nu se respecta suprematia legii, care e reprodusa in articolul 1, alineatele 3 si 5 din Constitutie, ceea ce ar putea sa duca la desfiintarea acestei Hotarari. Dar cine o ataca?”, întreabă Gheorghe Iancu.


Deputatii s-au pronuntat luni in favoarea cererii de incuviintare a arestului preventiv in cazul Udrea cu 170 de voturi "pentru" si 118 "impotriva". Votul exprimat de deputati a fost secret, cu bile. 

Hotararea privind incuviintarea arestarii preventive a Elenei Udrea a fost publicata in Monitorul Oficial.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22