Elena Udrea crede că boicotul cerut de Tăriceanu împotriva DNA «face sens»

E.b. | 18.10.2016

Deputatul Elena Udrea a declarat că apelul lui Călin Popescu Tăriceanu, ca parlamentarii să nu mai voteze cererile DNA până după alegeri, "face sens, având în vedere că DNA "se implică" în campania electorală, şi este de părere că "nu moare nimeni" dacă cererile sunt amânate două luni.

Pe aceeași temă

 

 

"Face sens (apelul lui Tăriceanu către parlamentari - n.n.), având în vedere că la locale, dacă aţi văzut, s-au pus sub acuzare primari, care erau personaje indezirabile sistemului, care trebuiau înlocuite, iar oamenii aceştia trebuiau să nu mai candideze sau să nu mai câştige. Unii au câştigat, au fost votaţi chiar în arest fiind", a spus Udrea, explicând că alegătorii au fost mai interesaţi de rezultate decât de acuzaţii, transmite News.ro.

 

Deputatul a afirmat că "implicarea DNA în campania electorală este evidentă", iar acesta este un motiv în plus pentru amânarea votului asupra unor astfel de cereri. "Faptul că numai unora li se fac dosare penale în campanie iarăşi este o dovadă că există această implicare a activităţii doamnei Kovesi în campanie. Mi se pare o solicitare logică. Până la urmă, nu moare nimeni dacă mai stai două luni să treacă campania electorală şi după aceea noul Parlament să se pronunţe", a adăugat ea.

 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut duminică apel la parlamentari să nu se mai pronunţe asupra niciunei cereri a DNA de ridicare a imunităţii, până la finalul actualei legislaturi.


El spune că întâmplări vechi, petrecute cu 5, 6, 7 sau 8 ani în urmă, revin tocmai acum în atenţia procurorilor de la DNA, coincidenţă, cu doar 2 luni înainte de alegeri.

 

Ulterior, el a declarat că scopul "apelului" său către parlamentari "nu a fost de a face valuri, ci de a atrage atenţia la modul foarte serios că Parlamentul, de o buna bucată de vreme, este o ţintă de discreditare", DNA fixându-şi ca scop "anchetarea cu exclusivitate a membrilor Parlamentului".

 

Preşedintele CSM Mircea Aron a sesizat deja Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile lui Tăriceanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22