Elena Udrea, dupa consultarea noului sau dosar: Cocos nu a dat niciun denunt impotriva mea

Paul Cristescu | 23.10.2015

Elena Udrea a petrecut ieri mai multe ore la biroul Comisiei Juridice din Parlament pentru a-si citi dosarul venit de la DNA. Udrea a declarat ca nu exista stenograme cu ea in dosar si ca Dorin Cocos nu a dat niciun denunt impotriva sa asa cum a speculat presa.

Pe aceeași temă

 

Declaratiile Elenei Udrea la plecarea din Parlament: (conform Hotnews)"In ceea ce priveste fapta legata de dl Buzaianu, cronologia este gresita asa cum o retin procurorii, este imprecisa, nu am inteles cand anume s-a facut pretinderea sumei si nici cand s-ar fi remis. Am apucat sa vad ca toti cei care fac declaratii in dosar incearca sa se extraga cu totul din ceea ce ar putea fi acuzator. Daca as fi fost chemata sa dau declaratii, as fi lamurit cu siguranta procurorii cu privire la aceste aspecte cu privire la fapta legata de dl Buzaianu. 
 

Am vazut speculatia de la televizor: Dorin Cocos nu a facut denunt impotriva mea, singurul denunt in celalalt caz, vila din Eforie, este al doamnei Ana Maria Topoliceanu. Exista si un denunt impotriva dansei. Acolo nu am apucat sa vad toata speta, si acolo sunt evazive si imprecise conexiunile pe care le fac procurorii. 
 

Nu exista stenograme cu mine, exista ceva legat tot doamna Topoliceanu dar nu pot sa va spun pentru ca sunt acte in dosar.
 

La mine este ca un deja-vu, cum sa o mai arestam pe Elena Udrea. Mai trec doua - trei luni si mai facem o noua arestare pentru Elena Udrea. Eu va intreb daca vi se pare normal sa facem a treia cerere de arestare, daca nu sunt pericol social in momentul acesta? Cum pot sa fiu pericol social de saptamana viitoare incolo in conditiile in care nu vorbim de o fapta presupus a fi savarsita asta-vara, ci acum vreo 5 - 6 ani? 
 

Arestul preventiv este pentru a preveni ceva, este clar ca este o actiune care nu are nicio legatura cu o nevoie de a clarifica eventual niste lucruri ci cu dorinta de a o mai aresta inca o data pe Elena Udrea. 
 

CITITI SI: DNA vrea arestarea preventiva a Elenei Udrea. Procurorii o acuza ca a luat o spaga de 5 milioane de dolari. Dosarul are conexiuni in afacerile cu energie si in presa

 

Acuzatiile nu sunt reale. Daca procurorii m-ar fi chemat sa ma intrebe inainte de a formula acele acuzatii as fi putut sa lamuresc foarte multe din lucrurile de acolo." Intrebata daca stia de existenta de vilei din Eforie, Udrea a raspuns: "Stiam de existenta ei", fara insa a detalia in ce sens.

 

Raportul Comisiei Juridice si votul in plen


Udrea a declarat ca va la Comisie pentru a-si consulta dosarul si vineri, pentru ca nu a terminat de citit

 

De la ora 11.30, Comisia Juridica se reuneste in sedinta pentru a da un raport pe cele trei cereri. Vicepresedintele acestei comisii, Ciprian Nica (PSD) a explicat ca in comisie se va vota pentru trei cereri separate: intai, cererea de urmarire penala a fostului ministru, actual deputat, apoi cerera de retinere a deputatului si in final cererea de arestare preventiva pe numele sau.
 

Intrebat daca membrii comisiei vor avea timp suficient pentru studierea dosarului, Nica a raspuns: "Nu trebuie sa te complici foarte mult, trebuie sa citesti rechizitoriul Parchetului, referatul cercetarii si urmaririi penale si sa citesti primul dosar, dosarul de la mijloc si ultimul dosar, pentru ca se duc concluziile in ultimul dosar". 
 

Votul in plen se va da cel mai probabil miercurea viitoare. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22