Elena Udrea: Exclus sa platesc in bani cautiunea impusa de DNA

Tudor Despina | 12.11.2015

Elena Udrea exclude plata in bani a cautiunii impuse de procurorii DNA in baza controlului judiciar. Miercuri a expirat ultimatumul fixat de anchetatori.

Pe aceeași temă

Fostul ministru a mers, joi, la sediul DNA, acolo unde a discutat cu procurorul de caz in vederea gasirii unei solutii pentru plata celor 5 milioane de lei pentru controlul judiciar pe cautiune.

 

"Un lucru este sigur: exclus sa platesc o cautiune in bani de cinci milioane de lei", a spus fostul ministru la intrarea in sediul DNA, potrivit Ziare.com.

 

Procurorii DNA au dispus pe 30 Octombrie masura controlului judiciar pe cautiune pentru Elena Udrea. Aceasta cautiune e fara precedent, fiind cea mai mare suma fixate de o instanta judiciara din Romania.

 

Deputatul a contestat cautiunea, sustinand ca, atat timp cat toate bunurile sale sunt sub sechestru, nu are cum sa plateasca aceasta suma.

 

"Voi contesta la instanta si in fata procurorului atat cuantumul, cat si masura. Atat timp cat toate bunurile mele sunt sub sechestru, am indemnizatia, dar veniturile mele sunt minimale, nu am cum din banii astia sa achit o cautiune de 1.200.000 de euro pana maine", a adaugat Udrea. Totusi, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins insa cererea fostului ministru.

 

Controlul judiciar pe cautiune a fost impus de procurori in dosarul in care DNA ancheteaza un contract presupus fraudulos de energie intre Hidroelectrica si o firma privata, contract pentru care Udrea ar fi cerut cinci milioane de dolari, sustinand ca are influenta politica necesara.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22