Elena Udrea, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judeca dosarul Gala Bute

Fara Autor | 04.08.2015

Pe aceeași temă

Elena Udrea s-a prezentat marți la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă "Gala Bute", în care este fostul ministru al Turismului este acuzată de fapte de corupție.

 

Pe holurile instanței, Udrea s-a întâlnit cu fostul său soț, Dorin Cocoș, și cu fiul acestuia, Alin Cocoș, prezenți și ei la Curtea Supremă, într-unul dintre dosarele Alinei Bica. Cei trei s-au îmbrățișat, scrie Știri pe Surse, bucurându-se de întâlnire, prima după începerea anchetelor în care sunt implicați. 
 

De altfel, la instanța supremă au mai fost prezenți marți Sebastian Ghiță și Alina Bica, fosta șefă a DIICOT.

 

Întrebată dacă s-a revăzut cu oameni dragi, chiar dacă unii au denunțat-o, Udrea a declarat: "Din punctul meu de vedere oamenii nu se schimbă. Am aceleași sentimente pentru toți cei care mi-au fost prieteni sau au făcut parte din viața mea la un moment dat. (...) Este nu așa cum ne-am dorit noi să fie, se întâmplă în viață și lucruri pe care nu le meriți".

 

Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

 

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă - administratorul unei firme.

 

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

 

Elena Udrea, Rudel Obreja și Tudor Breazu au primit arest la domiciliu în acest dosar, iar Gheorghe Nastasia și Ștefan Lungu au control judiciar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22