Elena Udrea: Procurori din DNA si DIICOT petreceau vacante pe Coasta de Azur, cu Buzaianu

Iulian Popescu | 28.10.2015

Elena Udrea a declarat miercuri seara, la B1 Tv, că Bogdan Buzăianu, omul de afaceri despre care procurorii anticorupție spun că a mituit-o pe deputată, petrecea vacanțe pe Coasta de Azur cu procurori din DIICOT și DNA.

Pe aceeași temă

Ea a repetat că l-a văzut o singură dată pe Buzăianu, în 2005, și că e exclus faptul ca ea să fi pretins sau primit bani de la el. Întrebată de ce nu s-a dispus nicio acțiune pentru aducerea lui în țară, fiind implicat în acest dosar, Udrea a declarat că avea în anturajul său "procurori de la DNA și DIICOT".

 

"Eu vă spun un lucru, Buzăianu petrecea vacanțe pe Coasta de Azur cu procurori din DIICOT ȘI DNA. Din anturajul lui, se povestește că făceau parte și procurori. Că erau prieteni sau pur și simplu făceau parte din anturajul său ca urmare a problemelor pe care le avea, rămâne de văzut", a declarat Udrea.

 

Aceasta a mai spus că grantează faptul că Ana Maria Topoliceanu, cea care a denunțat-o în acest dosar, nu spune că banii au ajuns la Udrea și că deține informații despre persoanele la care au ajuns banii de la Buzăianu.

 

De asemenea, fostul ministru a declarat că se așteaptă să fie arestată pentru 24 de ore.

 

"Mergând pe logica șicanelor împotriva mea, mă aștept să pună în practică mandatul de arestare preventivă pentru a fi dus până la capăt circul, cum a fost și în Parlament", a mai spus ea.

 

***

 

Miercuri, plenul Camerei Deputaților au acceptat cererea privind urmărirea penală a Elenei Udrea.

 

În cazul încuviințării reținerii acesteia au fost dezbateri în cadrul comisiei de numărare de mai bine de o oră, după ce s-a constatat că au fost introduse în urne mai multe bile decât deputații prezenți.

 

În cele din urmă, s-a anunțat că încuviințarea reținerii a adoptată de plenul Camerei Deputaților cu 123 de voturi "pentru" și 119 "împotrivă", iar pentru solicitarea privind arestarea preventivă s-au înregistrat 115 voturi "pentru" și 105 "împotrivă", nefiind întrunit numărul de voturi necesar — 122—pentru adoptarea hotărârii în acest caz.

 

CITIȚI ȘI: Parlamentul avizeaza urmarirea penala si retinerea Elenei Udrea, nu si arestarea sa

 

În plenul Camerei, Udrea le-a transmis parlamentarilor că le va veni și lor rândul și vor "exploda" acuzații la adresa lor, indiferent cât "de parteneri cu sistemul" se consideră.

 

Cererile DNA pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă au fost făcute în cazul unui nou dosar privind perioade când Elena Udrea era ministru, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22