Elena Udrea va fi prezenta, luni, in Parlament, dupa ce Inalta Curte a decis in acest sens

T.d. | 21.02.2015

Pe aceeași temă

Elena Udrea poate fi prezenta, luni, la votul din Camera Deputatilor privind cererile de urmarire penala si arestare preventiva emise pe numele ei in dosarul “Gala Bute”. Udrea se afla la acest moment in arest la domiciliu in celalalt dosar de coruptie in care este implicata – “Microsoft”.

Instanta Suprema a admis, sambata, cererea fostei sefe a PMP in acest sens, potrivit Agerpres.

"S-a admis cererea pe care am formulat-o de a fi prezentă în fața plenului Camerei Deputaților, ca urmare luni mă voi prezenta pentru a îmi spune punctul de vedere. Situația este excepțională în continuare, sunt la a șaptea sau a opta cerere formulată în două săptămâni de către procurorii DNA împotriva mea", a declarat Udrea, la ieșire de la Înalta Curte, potrivit Agerpres.

Întrebată cum comentează acuzațiile din dosarul Gala Bute conform cărora și-a organizat ziua de naștere cu bani din mită, ea a răspuns că acesta este un motiv pentru care se cere din nou arestarea preventivă.

"Așa cum presupun că ați aflat pe surse acest amănunt picant, cred ar fi interesant dacă ați putea afla pe surse și ce evoluții au avut loc în acest dosar ieri, spre exemplu, evoluții favorabile mie", a adăugat Elena Udrea.

Aceasta se află din 17 februarie în arest la domiciliu, măsură dispusă în dosarul "Microsoft" și care a înlocuit arestarea preventivă obținută inițial de procurori.

Plenul Camerei Deputaților va dezbate și vota luni, de la ora 16,00, două cereri de urmărire penală și arestare preventivă pe numele Elenei Udrea, pentru săvârșirea de noi infracțiuni în dosarul Gala Bute.

DNA cere încuviințarea urmăririi penale și arestarea preventivă pentru săvârșirea de către Elena Udrea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care aceasta avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22