Elveția, Spania și Austria anunță primele infecții cu coronavirus. În Italia situația se agravează

Laurentiu Gheorghe | 25.02.2020

Epidemia cu coronavirus se răspândește în Europa, trei țări raportând primele cazuri de pacienți infectați cu Covid-19: Elveția, Austria și Spania. Ministrul Sănătății din Iran infectat cu Covid-19.

Pe aceeași temă

Elveția : Primul caz de infecție cu coronavirus a fost raportat marți de către autoritățile elvețiene. În Spania a fost confirmat cel de al patrulea pacient infestat cu Covid-19, în regiunea Catalonia, conform La Vanguardia.

Iordania a anulat începând de marți zborurile pe relația Italia, devenind prima țară din Orientul Mijlociu care interzice accesul cetățenilor italieni pe teritoriul său.

* * *

În Iran, parlamentarul Mahmoud Sadeghi a anunțat că a fost testat pozitiv pentru coronavirus, și le-a spus suporterilor săi că „Nu mai am multă speranță că-mi voi continua viața în această lume”.

CBS a confirmat că a fost un medic italian depistat cu coronavirus în timpul sejurului pe insula spaniolă Tenerife, ceea ce a făcut ca toți cei cazați în hotel să fie consemnați în camerele lor. Țara a confirmat aproape 60 de cazuri până marți.

Emiratele Arabe, locul de baștină al companiilor aeriene lung-curier Emirates și Ethiad, au suspendat toate zborurile spre și din Iran pentru cel puțin o săptămână, ceea ce blochează accesul țării cu 80 de milioane de locuitori la mii de legături aeriene.

****

În SUA, în nota obișnuită, democrații s-a grăbit să critice programul elaborat de Administrația Trump în valoare de 2,5 miliarde dolari pentru stoparea epidemiei cu coronavirus. Democrații afirmă că solicitarea de finanțare adresată Congresului de către Casa Albă este departe de necesarul pentru un program eficient de luptă împotriva răspândirii virusului pe teritoriul SUA.

Președintele Camerei, Nancy Pelosi, a catalogat cererea președintelui Trump „întârziată și complet inadecvată față de dimensiunea acestei situații de urgență”. Ea a adăugat că Congresul va propune un pachet de finanțare „puternic și strategic” pentru a aborda criza de sănătate publică.

Because nothing solves a public health crisis like a political stalemate.

****

Tot în Europa, oficialii din domeniul sănătății austrieci au confirmat că cel puțin unul dintre pacienții suspectați de infecție cu coronavirus a fost testat pozitiv, un italian care locuiește în țară.

Acest lucru se întâmplă după ce autoritățile italiene au raportat primul caz de coronavirus din sudul țării: un turist care vizitează Sicilia, originar din Bergamo, un oraș din regiunea Lombardiei.

Bahrainul a interzis cetățenilor săi să călătorească în Iran, întrucât înn această țară s-au raportat 9 noi cazuri de coronavirus, ridicând totalul cazurilor din regatul micii insule la 17 în doar 24 de ore.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22