Emil Boc, audiat la Tribunalul Bucureşti în dosarul FNI: Dacă stenogramele mint, atunci mint şi eu

Fara Autor | 22.11.2011

Pe aceeași temă

 

Premierul Emil Boc s-a prezentat, marţi, la Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu îi cere daune de un milion de euro pentru acuzaţiile legate de cazul FNI. La ieşirea din tribunal, premierul a spus că plângerea lui Vântu nu are temei și că, potrivit stenogramelor apărute în presă, omul de afaceri a fost unul dintre susținătorii suspendării președintelul Băsescu în 2007.
 
„Am repetat ceea ce ştie toată lumea, că Sorin Ovidiu Vântu a fost unul dintre susţinătorii suspendării preşedintelui României şi e un act de notorietate acest lucru. Instanţa de judecată stabileşte vinovăţia sau nu a unei persoane. Eu am spus unele lucruri care au fost justificate şi de stenogramele publicate din dosarul SOV. Dacă stenogramele mint, atunci mint şi eu“, a declarat Emil Boc, citat de Hotnews. 
 
„Plângerea acestuia nu are niciun temei, pur și simplu nu are fundament“, a precizat Boc.
 
Totodată, el a afirmat că Vîntu nu poate spune că este doar un simplu cetăţean. "Prin modul în care a influenţat dezbaterea publică în ultimii ani nu poate spune că e un simplu cetăţean", a mai spus premierul.
 
 
SOV a fost susținător al suspendării lui Băsescu
 
Premierul Emil Boc a declarat, în cadrul procesului deschis de Sorin Ovidiu Vîntu, că omul de afaceri a fost un susţinător al suspendării preşedintelui Traian Băsescu în 2007, lucru care reiese, potrivit premierului, din stenogramele apărute în presă.
 
Răspunsul premierului a fost dat în contextul în care avocatul lui Sorin Ovidiu Vîntu a întrebat cum dovedeşte Emil Boc că omul de afaceri a urmărit să împiedice justiţia să ajungă la el. 
 
"Reamintesc, a fost o declaraţie politică, de altfel, din stenogramele apărute în presă (din dosarul cu favorizarea lui Nicolae Popa, n.r.) reiese ca Vîntu a fost un susţinător al suspendării preşedintelui", a spus prim-ministrul Boc, citat de Adevărul.
 
Avocatul lui Vântu l-a întrebat pe Emil Boc dacă recunoaşte că afirmaţia potrivit căreia Vîntu ar împiedica justiţia să ajungă la el nu este adevărată. 
 
"Nu mă pronunţ pe dosare aflate pe rolul instanţelor, a fost o declaraţie politică", a afirmat Boc.
 
O altă întrebare pusă de avocatul lui Vîntu a fost legară de afirmaţiile premierului potrivit cărora omul de afaceri a încercat să pună mâna pe resursele României.
 
 "Am făcut declaraţia în acelaşi context arătat mai sus, reflectă date de notorietate publică", a răspuns Emil Boc. 
 
Iar la întrebarea prin care i s-a solicitat să dovedească aceste afirmaţii, prim-ministrul a spus: " Acelaşi răspuns, Vîntu spune în stenogramele citate că a susţinut suspendarea preşedintelui pentru că i s-a deschis dosarul cu Banca Agricolă."  
 
Întrebat despre modul în care apreciază că simpla exprimare a unei opinii a lui Vântu poate crea instabilitate politică, premierul a răspuns că: „Alianţele dintre politicieni şi presă pot crea instabilitate politică“
 
Premierul a mai susţinut că este un act de notorietate şi că figurează în interceptările dosarului lui Vîntu cum că acesta a afirmat că s-a aliat cu politicieni pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.
 
 
Sorin Ovidiu Vîntu: Acuzaţiile lui Boc că aş vrea lovitură de stat sunt periculoase
 
Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, la televiziunea Antena 3, că acuzaţiile lui Emil Boc cum că ar fi încercat să organizeze o lovitură de stat sunt extrem de periculoase, dar că ar putea renunţa la daunele de un milion de euro dacă premierul recunoaşte că afirmaţiile făcute sunt "o figură de stil". 
 
"Mi s-a pus în sarcină că aş fi organizat sau încercat să organizez o lovitură de stat. Este extrem de periculoasă, care se poate încadra în alte categorii infracţionale decât cele care mi s-au pus în sarcină", a declarat Sorin Ovidiu Vîntu.
 
Acesta a subliniat că ar putea renunţa la daune dacă Emil Boc admite că a fost o figură de stil. "Dacă nu, voi încerca să-i iau banii", a continuat acesta.
 
Dosarul în care Emil Boc a fost chemat în judecată de Sorin Ovidiu Vîntu a fost înregistrat în 15 octombrie 2010. În 2011, toate cele trei termene de judecată au fost amânate, scrie Mediafax.
 
În acest dosar, Vîntu îi cere lui Emil Boc daune de un milion de euro pentru acuzaţiile aduse cu privire la cazul FNI şi de o eventuală implicare într-o lovitură de stat, scria Victor Ciutacu pe blogul său în octombrie 2010.
 
Tot în 15 octombrie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a acţionat-o în instanţă şi pe Elena Udrea, tot într-un dosar care are ca obiect răspunderea civilă delictuală, daunele solicitate fiind tot de un milion de euro. În 2011, toate cele trei termene de judecată au fost amânate, dezbaterile urmând să fie reluate în 28 noiembrie.
 
Sorin Ovidiu Vîntu l-a dat în judecată şi pe Traian Băsescu, acţiunea fiind înregistrată la Tribunalul Bucureşti în august 2009. La termenul anterior, din 18 noiembruie, instanţa a stabilit amânarea cauzei până la 17 februarie 2012. Şi în acest dosar, cuantumul daunelor solicitate este de un milion de euro.
 
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22