Emilia Sercan, despre cariera universitara a generalului Oprea: Un lung sir de ilegalitati

Tudor Despina | 08.12.2015

Tezele a 21 de persoane poarta semnatura de coordonare a generalului Gabriel Oprea. Dincolo de cele patru stele de pe epoleti, liderul UNPR se vrea si profesor universitar, desi sase dintre cei pe care i-a indrumat au fost dovediti ca plagiatori. Insusi Oprea e suspectat de plagiat.

Pe aceeași temă

 

Noua dintre cei 21 coordonati de Oprea au sustinut lucrarile la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, in timp ce alte 12 persoane, in fata comisiei de la Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazul”, institutie aflata in subordinea SRI, arata jurnalista Emilia Sercan.

 

Insa cariera de profesor universitar a lui Gabriel Oprea nu pare sa aiba o baza atat de solida, in conditiile in care sase dintre cei 21 de doctori pe care i-a indrumat au fost dovediti plagiatori. E vorba despre Neculai Ontanu, Bogdan Licu, Loredana Radu, Adela Popescu, Mihai Stanisoara si Dumitru Parvu. Ba chiar teza prin care generalul Oprea a devenit si doctor e suspectata de plagiat.

 

Mai mult, scrie Emilia Sercan, in cei 14 ani de cand detine titlul de profesor universitar, Oprea nu a predat nici macar un curs in fata studentilor. Iar in timp ce Academia Nationala de Informatii – acolo unde Oprea e incadrat ca profesor universitar – sustine ca fostul vicepremier nu are niciun doctorand in coordonare la acest moment, SRI transmite prin purtatorul sau de cuvant ca Oprea nu mai desfasoara niciun fel de activitate didactica la Academie. (Citeste integral aici)

 

Jurnalista Emilia Sercan continua si sustine ca liderul UNPR a ajuns profesor universitar, postura din care coordoneaza doctorate, ca urmare a unui sir de ilegalitati. Oprea ar fi beneficiat de complicitatea mai multor institutii ale statului: Ministerul Apararii, cel al Educatiei, Universitatea de Aparare “Carol I”, Academia de Politie si Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazul”. (Mai multe detalii)

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22