Emmanuel Macron: Suntem în război sanitar. Granițele UE se închid timp de 30 de zile

Redactia | 16.03.2020

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat luni că deplasările populației vor fi drastic limitate, începând marți, timp de 15 zile.

Pe aceeași temă

De asemenea, granițele Schengen vor fi închise de mâine. Al doilea tur al alegerilor locale, prevăzut în 22 martie, se amână.

„Adunările exterioare nu vor mai fi permise, întâlnirea cu prietenii nu va mai fi posibilă: este vorba de limitarea la maxim a contactelor în afara căminului. Peste tot pe teritoriul francez, vor fi urmate doar deplasările necesare, pentru a face cumpărături, respectând distanțele, pentru a se trata, pentru a munci” a spus Macron.

”Toate companiile trebuie să se organizeze pentru a facilita lucrul de la distanţă. Unde nu este posibil, trebuie să îşi adapteze organizarea. Orice încălcare a regulilor va fi sancţionată", a declarat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Figaro.

În plus, Emmanuel Macron a dispus şi amânarea desfăşurării turului al doilea al scrutinului local. "Decizia a fost luată în unanimitate de toate partidele. Suntem într-un război medical, inamicul este aici, invizibil. Guvernul va lupta zi şi noapte împotriva acestei epidemii. Toate reformele vor fi suspendate, inclusiv cea a pensiilor", a continuat Emmanuel Macron.

Cu un ton grav, notează Le Figaro, președintele a repetat în mai multe rânduri: „Suntem în război”. „În război sanitar, desigur, dar dușmanul este aici. Invizibil, insesizabil”.

Uniunea Europeană va închide de marți granițele externe timp de 30 de zile. „Toate călătoriile între țările neeuropene și Uniunea Europeană vor fi suspendate timp de 30 de zile”, a spus Emmanuel Macron.

Frontierele Uniunii Europene şi ale Spaţiului Schengen se închid începând de marţi la ora 12.00 (13.00, ora României)

”Francezii aflaţi în străinătate vor putea reveni acasă.", a afirmat Emmanuel Macron.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22