EPPO va investiga cazurile pentru care au fost asasinați jurnaliștii Jan Kuciak și Daphne Galicia

Redactia | 01.12.2020

Cazurile investigate de jurnalistul slovac Jan Kuciak și de jurnalista malteză Daphne Caruana Galicia vor fi anchetate și de Parchetul European.

Pe aceeași temă

„În general, mă voi ocupa de frauda financiară, corupția, infracțiunile gulerelor alb”, a spus ea, descriind noua ei slujbă care începe la 1 ianuarie 2021, în cadrul Parchetului European (EPPO).

„Acest tip de cazuri se află sub jurisdicția noastră. Ar trebui să spun că infracțiunile care au fost comise după 2017 intră sub jurisdicția EPPO. De asemenea, doamna Galicia și domnul Kuciak au scris mult despre aceste cazuri, au scris despre legăturile dintre politicieni, oameni de afaceri și funcționarii publici care comit acest fel de fraude. Au plătit cel mai mare preț pentru aceasta și sper că EPPO va face o treabă excelentă. Vom investiga toate aceste infracțiuni în mod eficient și, în acest fel, le vom putea aduce o recunoaștere pentru efortul lor în descoperirea și expunerea acestor infracțiuni”, a declarat procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi într-un interviu pentru n1info.com.

Jan Kuciak şi logodnica lui Martina Kusnirova, au fost omorâți pe 21 februarie 2018, la domiciliul lor din satul Velka Maca într-o execuţie de tip mafiot, după ce jurnalistul a scrus mai multe articole despre corupţia la nivel înalt şi despre relaţiile omului de afaceri Marian Kocner cu politicieni slovaci. Kocner, acuzat că a ordonat uciderea lui Jan Kuciak, a fost achitat în septembrie, dar anchetarea crimei a dezvăluit corupţia politică de la nivel înalt şi l-a constrâns pe prim-ministrul din acea perioadă să demisioneze. Jurnalista malteză Daphne Caruana Galicia a fost ucisă în 16 octombrie 2017, cu un dispozitiv exploziv amplasat la mașina ei, amintește G4Media.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22