Eșec al negocierilor Dragnea - primari pe tema bugetului alocat primăriilor

Redactia | 06.02.2019

Discuțiile președintelui PSD Liviu Dragnea, cu primarii de municipii pe tema alocării de bani de la buget au eșuat după a treia rundă de negocieri.

Pe aceeași temă

„Nu ne-am înțeles. Cel mai dureros este că cifrele, care sunt cifre, pentru unii arată ceva, pentru alții altceva. Sunt pierderi masive pentru municipii”, a spus Gheorghe Falcă după întâlnirea cu președintele PSD. „Dl Dragnea ne-a spus o parte din ieșire: să dăm noi afară oameni, să schimbăm noi sistemul social, să venim cu proiecte de zone metropolitane. Nu vorbim de culoare politică, e lovitură pe tot sistemul administrației”, a mai spus primarul Aradului. „Noi trebuia să avem bugetul până acum. După o iarnă cu îngheț-dezgheț trebuia să ne apucăm să plombăm... Să nu ai bani să oferi servicii publice normale, nu mai vorbim de investiții, pentru că trebuie să dăm vitamina D”, a conchis el. „Administrația locală este privită cu aroganță și dispreț”, a spus și primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoiță, președinte al Asociației Municipiilor din România și, de departe, cel mai vocal critic al guvernului și al liderului PSD. „Cetățenii să știe să nu se mai aștepte la servicii de calitate din partea primăriilor, pentru că primăriile nu mai au cu ce, pentru că li s-au tăiat veniturile drastic”, a mai spus Robert Negoiță. El a adăugat că a concediat 200 de oameni anul trecut. „Dl Dragnea a încercat să ne învețe o altă matematică decât cea pe care am învățat-o în școala primară”, a spus și primarul din Ploiești, Adrian Dobre. Toți trei au fost invitați ai Digi 24, miercuri seara, după eșecul negocierilor cu președintele PSD.

Discuțiile survin unei declarații făcute de Liviu Dragnea care a dat asigurări că primăriile și consiliile județene vor primi de la buget cel puțin tot atâția ani ca anul trecut.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22