Este oficial: Guvernul își asumă răspunderea pentru legea Bugetului pentru 2020

Laurentiu Gheorghe | 18.12.2019

Ludovic Orban a anunțat în deschiderea ședinței de guvern de miercuri că își va asuma răspunderea pentru legea bugetului pentru 2020 pentru a evita mulțimea de amendamente populiste cu care amenință PSD.

Pe aceeași temă

„Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pe buget” a declarat miercuri dimineață premierul Ludovic Orban. „Decizia de angajare a raspunderii este o decizie responsabila si indispensabila pentru atingerea obiectivului de a reusi pana pe 31 decembrie sa oferim Romaniei un buget de stat care sa stea in picioare, sa se bazeze pe realitatile economice si sa ofere posibilitatea fiecarui roman, fiecarei firme sau autoritati locale sa stie la ce sa se astepte pentru 2020.
Este dificil ca printr-o dezbatere normala in Parlament sa putem finaliza bugetul de stat si bugetul asigurarilor de stat in termenul pe care l-am stabilit”, a mai spus Orban.
Premierul a subliniat ca fiecare parlamentar poate depune amendamente, precizand ca va tine cont de cele bine intentionate.
„Angajarea raspunderii va permite fiecarui parlamentar sa prezinte amendamente. Va trebui sa analizam cu mare atentie orice amendament care poate genera efecte favorabile, am deschiderea sa tin cont de amendamentele bine intentionate", a mai afirmat Orban.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a anunțat că merge mai departe cu angajarea răspunderii pe OUG 114, chiar dacă modificarea acesteia se află printre prioritățile Parlamentului.

„OUG 114 se află la ora actuală în dezbaterea Camerei Deputațior. Ea trebuie să treacă prin fiecare comisie a Camerei Deputaților, iar posibilitatea de corectare a tuturor problemelor e mică. Dacă noi nu ne asumăm responsabilitatea să corectăm această ordonanță, există riscul ca multe din aceste inițiative să rămână în vigoare”, a declarat Orban.

Tott la debutul ședinței de guvern, Orban a spus că nu se pot pune în aplicare proiectele votate ieri în Parlament, de reducere a TVA și de dublare a alocațiilor copiilor.

„Ieri s-au adoptat două proiecte unul de mărire a alocațiilor și altul de reducere a TVA care au un impact cumulat foarte mare. Dacă ar intra în vigoare ar duce deficitul la 5.7 %. Noi nu putem accepta să aruncăm în aer România doar pentru că niște politicieni care au rămas repetenți trei ani de guvernare continuă să își bată joc de România", a declarat Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22