Eugen Nicolicea a fost apostrofat chiar în platoul Antenei 3: Nu ne reprezintă ca popor și națiune

Laurentiu Gheorghe | 22.08.2019

Bunicul Luizei, una dintre presupusele victime ale lui Nicolae Dincă din Caracal, i-a spus lui Nicolicea că ar trebui să-i fie rușine pentru legile pe care le-a dat: „El, cu Iordache și alți hoți!”

Pe aceeași temă

Dialogul a avut locul în cadrul emisiunii „Subiectiv”, de miercuri de la Antena 3, moderate de Răzvan Dumitrescu, care îl avea invitat pe Eugen Nicolicea, reprezentat al PSD, și bunicul Luizei prin telefon. Intervenția telefonică a avut scopul de a i se adresa parlamentarului PSD, promotor al legilor justiției și a modificărilor la Codurile penale. De asemenea l-a acuzat și pe deputatul Florin Iordache, fost ministru al Justiției, autorul celebrei Ordonanțe 13 de slăbirea legislației penale.

„A alergat de la un partid la altul, a alergat din funcții în funcții. Nu-și merită funcțiile pe care le are. Dl Nicolicea să invețe să vorbesca si sa respecte nația si poporul roman. Când a fost ales, a fost ales să ne respecte, să ne reprezinte ca natie, ca oameni. (...) Uitati unde am ajuns datorita lor si legilor pe care le-au dat in Parlament (ridica tonul - n.r.). El cu Iordache și alt hoț”, sunt o parte din afrimațiile bunicului Luizei Melencu.

Moderatorul Razvan Dumitrescu a susținut varianta PSD, spunând că bunicul Luizei are percepții greșite: „Ce s-a intamplat in acest caz nu are legatura cu Legile Justitiei, are legatura cu Codul Penal, care este in vigoare si n-a fost inca modificat. Asta este. Vedeti, perceptiile, astea sunt perceptiile."

La rândul lui, Eugen Nicolicea a spus că bunicul Luizei a fost influențat de Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, care a ar fi făcut afirmații iresponsabile.

Acuzații aduse lui Nicolicea și Iordache:

„Mie mi-ar fi rușine să mai apar în fața națiunii cu oameni ca domnu’ Nicolicea! El, Iordache și alții! Să le fie rușine!”

„Domnu’ Nicolicea nu ne reprezintă și nu reprezintă nația și poporul român! A migrat de la un partid la altul, a alergat din funcții în funcții, nu-și merită funcțiile pe care le are!”

„Să le fie rușine, că e Parlamentul plin de anumiți indivizi… Uitați unde am ajuns din cauza lor și a legilor pe care le-au dat în Parlament! El cu Iordache și alți hoți!”

Dialogul integral de la Antena 3:

Moderator (Răzvan Dumitrescu): Bună seara, mă auziți?

Bunicul Luizei: Bună seara. Da, vă aud.

Moderator: Care sunt precizările pe care doreați să le faceți?

Bunicul: Precizările pe care voiam să le fac… aveam împotriva lu’ domnu’ Nicolicea.

Moderator: Ce anume?

Bunicul: Domnu’ Nicolicea mai e în direct la dvs. în emisiune?

Moderator: Sigur că da. Ce anume doriți să precizați în legătură cu eventualele spuse de către domnul Nicolicea?

Bunicul: Domnul Nicolicea ce reprezintă – trecutul, prezentul sau viitorul?

Moderator: Domnul Nicolicea este invitatul meu la această emisiune, ca reprezentant al unui partid de guvernământ – PSD.

Bunicul: Am înțeles, dar ce reprezintă… la ce se referă – la prezent, trecut sau viitor?

Moderator: În legătură cu ce subiect, stimate domn?

Bunicul: Păi, domnu’ Nicolicea are atâtea probleme și atâtea necazuriLa ce vârstă și-a desvârșit studiile? Unde le-a făcut, unde le-a…? Mie mi-ar fi rușine să mai apar în fața națiunii – NAȚIUNII – cu asemenea oameni!…

Moderator: Stați puțin…

Bunicul: El, Iordache și alții! Să le fie rușine!

Moderator: Stimate domn, v-a supărat vreo declarație a domnului Nicolicea? A făcut vreo afirmație care nu este corectă? Sau este un considerent general pe care dvs. îl aveți, fără legătură cu discuția concretă ce vizează cazul Luizei, cazul Alexandrei și felul în care merge ancheta?

Bunicul: Domnu’ Nicolicea să trăiască și să-și vadă de familia lui, de necazurile lui, problemele lui. Domnu’ Nicolicea nu ne reprezintă și nu reprezintă nația și poporul român! A migrat de la un partid la altul, a alergat din funcții în funcții, nu-și merită funcțiile pe care le are!

Moderator: Stimate domn…

Bunicul: Domnu’ Nicolicea să învețe să vorbească și să respecte nația și poporul român! Când a fost ales, a fost ales să ne respecte, să ne reprezinte ca nație, ca popor, ca oameni.

Moderator: Am o rugăminte, stimate domn. (…) Nu există, înțeleg, un drept la replică, în cazul de față. Discuția respectivă nu-și are obiectul, și vă mulțumesc oricum, înțelegându-vă totodată supărarea. Dar nu are legătură cu ce am discutat până acum. Vă mulțumesc mult.

Bunicul: V-am înțeles, v-am înțeles… Dar asemenea oameni să nu mai apară, să nu mai apară! Să le fie rușine…

Moderator: Stimate domn, am o rugăminte…

Bunicul: … să le fie rușine, că e Parlamentul plin de anumiți indivizi…

Moderator: Stimate domn, am o rugăminte. Toți cei din Parlament au în spate niște voturi, date de unii sau date de alții…

Bunicul: Unii și le merită, alții nu și le merită!

Moderator: Unii au fost votați, alții n-au fost votați, fiecare cetățean are preferința lui. În momentul în care cineva ajunge acolo, înseamnă are în spate niște voturi. Și sigur că poată fi tras la răspundere, tot prin vot, ori de câte ori sunt alegeri. (…) Este opinia dvs., este dreptul dvs. să aveți opinii față de orice alt politician, nicio problemă. Dar nu au legătură aceste opinii cu subiectul discuției noastre. Vă înțeleg supărarea, înțelegeți-mă și pe mine ca jurnalist…

Bunicul: Vă înțeleg, vă înțeleg, vă înțeleg… Dar pentru mine… eu am o durere în suflet. El are copii? Are nepoți?

Moderator: Vă cred, dar…

Bunicul: Uitați unde am ajuns din cauza lor și a legilor pe care le-au dat în Parlament! El cu Iordache și alți hoți!

Moderator: Stimate domn, vă mulțumesc pentru discuție…

Bunicul: Da, săru’ mâna, mulțumesc. Să trăiți!

Moderator: Ceea ce s-a întâmplat în acest caz n-are legătură cu legile justiției, are legătură cu Codul Penal, care e în vigoare și n-a fost încă modificat. Asta este. Dar… vedeți percepțiile, ca să înțelegem foarte clar. Astea sunt percepțiile. Domnule Nicolicea…

Eugen Nicolicea: În primul rând, ceea ce declară a mai declarat și altădată – chiar m-am săturat să aud inepțiile eștea -, invocând că le știe de la Rareș Bogdan. Deci, atacul unui politician de o asemenea factură… uite ce produce.

Moderator: Îl cunoașteți personal? Aveți o problemă…?

Nicolicea: Nu. Are o problemă pe care a spus-o singur: «Așa știu eu de la Rareș Bogdan».

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22