Eugen Teodorovici: Congresul PSD, „o mascaradă” cu o „regie de prost gust” a domnului Ciolacu

Laurentiu Gheorghe | 19.08.2020

Eugen Teodorovici acuză conducerea PSD că vrea să-i elimine candidatura pentru șefia partidului: „Cred că și Ceaușescu, când și-a simțit sfârșitul a făcut la fel”, a declarat senatorul după ședința CEx.

Pe aceeași temă

Între conducerea actuală și Eugen Teodorovici este un război deschis în care părțile se acuză reciproc de ilegalități. Fostul ministru de Finanțe revendică în instanță șefia partidului, pentru că în opinia lui, statutul nu poate fi schimbat decât de către Congres și nu în CEx așa cum a procedat conducerea interimară și că totul nu este decât o regie menită să mențină echipa lui Ciolacu la conducerea partidului.

După ședința de miercuri a CEx al PSD purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu, a declarat că i s-a acceptat candidatura lui Teodorovici cu toate că acțiunea acestuia în justiție prin care revendică președinția social-democraților este ilegală, insa Congresul ii va oferi sanse egale.

„Reprosurile dumnealui sunt cele pe care le-a adus in spatiul public si care se concretizeaza in actiunea in justitie. Noi suntem iarasi convinsi ca ceea ce face nu este legal, iar modul in care se va desfasura Congresul ii va oferi sanse egale inclusiv domnului Teodorovici, la un vot corect si reprezentativ", a sustinut Romascanu.

Referitor la participarea lui Teodorovici la sedinta CEx, Romascanu a spus că „a fost invitat sa-si spuna punctul de vedere, a comunicat ce a avut de comunicat la acel moment, nefiind membru al CExN a fost invitat sa paraseasca sala, ceea ce a și făcut".

Cu toate acestea, Teodorovici acuză o regie pusă la punct de către Marcel Ciolacu pentru a-i elimina candidatura în timpul Congresului și amenință ca posibil să se retragă din competiție. În replică, Romașcanu spune că în cazul în care nu mai dorește să candideze la șefia partidului, să anunțe conducerea pentru a i se retrage numele de pe buletinul de vot.

Romascanu a adaugat ca este dreptul lui Teodorovici sa candideze, insa, in cazul in care nu mai doreste acest lucru va trebui sa anunte conducerea partidului si sa-si retraga numele de pe buletinul de vot.

„Domnul Teodorovici va fi bine sa-si dea seama singur ce-si doreste cu adevarat. Si-a dorit sa candideze, este dreptul dumnealui si i s-au asigurat conditiile pentru a face acest lucru. Daca nu va mai vrea sa candideze, va trebui sa anunte conducerea partidului sa-si retraga numele de pe buletinul de vot", a afirmat purtatorul de cuvant al PSD, intrebat pe aceasta tema.

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a afirmat că există un document, din partea conducerii partidului, „în care apare foarte clar” ca, din cele două candidaturi pentru şefia partidului, să fie acceptată doar una - cea a liderului interimar al formaţiunii - acesta fiind adoptat în şedinţa Comitetului Executiv Naţional de miercuri.

„Nu ştiu dacă aţi văzut un document transmis către Congres, un desfăşurător, în care apărea foarte clar că, din cele două, să accepte o singură candidatură - cea a domnului Ciolacu şi asta a rezultat ca urmare a deciziilor din CEX-ul de astăzi, din 19 (august – n.r.). Este o regie foarte clară. Cred că şi Ceauşescu, când şi-a simţit sfârşitul, a făcut la fel, din păcate pentru PSD", a declarat Teodorovici la sediul PSD, potrivit Agerpres.

Potrivit senatorului, care doreşte să candideze la preşedinţia PSD, „statutul nu mai contează".

„Argumentele care se aduc sunt puerile. Se doreşte cu orice scop ca domnul Ciolacu să ajungă preşedintele acestui partid, din păcate pentru noi, ca să zic aşa, ca stare social-democrată. Stau şi mă gândesc sincer, pentru că ar însemna să iau parte mai departe la această mascaradă, la această regie de prost gust pe care domnul Ciolacu o pune în practică. Am şi întrebat cum este posibil să candidăm împreună pe prevederi statutare total diferite. (...) Este o situaţie neclară, pentru că astăzi, la Tribunalul Bucureşti, în registrul partidelor politice, există o singură conducere", a susţinut Teodorovici.

În acest condiții, Eugen Teodorovici amenință că s-ar putea retrage din cursă. De altfel, o surpriză în CEx a fost poziția Vioricăi Dăncilă, care nu l-a mai susținut pe Teodorovici așa cum o făcuse anterior.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22