Eugen Teodorovici, supărat pe toată lumea: demite Guvernul, îl suspendă pe Iohannis, critică PSD

Laurentiu Gheorghe | 18.06.2020

Fruntașul pesedist, Eugen Teodorovici, a spus joi că Guvernul „trebuie înlăturat obligatoriu”, președintele Iohannis, suspendat de Parlament și Ciolacu înlăturat din PSD după ce a făcut „pact cu dușmanul”.

Pe aceeași temă

Despre conducerea PSD, fostul ministru de Finanțe a declarat că se „preface că joacă cartea opoziției, ca niște amatori ce au învățat doar rolul demagogiei” și a făcut „pact cu dușmanul”.

„Insist pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva acestor trădători de ţară‼️ [...] Guvernul PNL trebuie ÎNLĂTURAT OBLIGATORIU de la guvernare!‼️ Dar logica firească şi coerentă a depunerii unei moţiuni de cenzură impune parcurgerea unor etape în mod OBLIGATORIU‼️

Am susţinut mereu că Guvernul Orban NU trebuia votat şi învestit pentru a guverna, mai ales cu ajutorul PSD‼️ Nu mi-am înţeles niciodată colegii care au făcut asta, aşa cum nu înţeleg acum dacă se doreşte cu adevărat depunerea unei moţiuni de cenzură! Oare logica unui astfel de demers, ACUM, urmăreşte interesul NAŢIONAL sau are la bază dorinţa cuiva ... din afara PSD⁉️”, a scris Teodorovici pe platforma de socializare.

Primul pas important în realizarea celor trei obiective ar fi, în opinia fostului ministru, "încetarea stării de alertă la nivel naţional şi a măsurilor de prevenire şi control a infecţiilor, în contextul situaţiei epidemiologice generate de virusul SARS-cov-2".

Un alt pas ar fi organizarea congresului PSD „cât mai curând”.

Preşedintelui Klaus Iohannis pare că i se mai dă o ‘şansă’: suspendarea sa va fi luată în calcul doar dacă va refuza în continuare să numească premier social-democrat.

„Şi, poate cel mai important pas de parcurs în procesul depunerii moţiunii de cenzură este acela al asumării în mod public a demarării procedurii de SUSPENDARE a preşedintelui Iohannis, în cazul refuzului de a desemna un prim-ministru din partea majorităţii parlamentare‼ NIMENI nu este mai presus de lege‼️”, susţine pe Facebook Teodorovici.

Fostul ministru de Finanţe îşi încheie „chemarea la luptă” spunând:

„Aceştia sunt paşii de urmat în mod OBLIGATORIU, stimaţi colegi, dacă anunţul «conducerii» interimare a PSD nu este o altă etapă (oare a câta?) a aceluiaşi «pact» cu duşmanul şi dacă vrem cu adevărat ca Orban şi miniştrii lui incompetenţi să plece de la guvernare şi nu doar să ne prefacem că jucăm cartea opoziţiei, ca nişte amatori ce au învăţat doar rolul demagogiei ‼️”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22