Eugen Tomac despre Carmen Dan: Ministrul Dan nu a înțeles că tupeul marca Dragnea nu mai ține

Laurentiu Gheorghe | 10.07.2019

Liderul PMP, Eugen Tomac, spune că ministrul de Interne a dezinformat când a fost audiat de Comisia parlamentară de ancheta a fraudelor de la alegerile din 26 mai, condusă de Olguța Vasilescu.

Pe aceeași temă

De altfel el numește Comisia parlamentară ca fiind „Comisia de tăiat frunze la câini pe timp de vară” și care nu urmărește să stabilească adevărul.

„Carmen Dan, purtătoarea steagului dezinformării marca Dragnea

Am urmărit ieri dezbaterile din Comisia de tăiat frunze la câini pe timp de vară (comisia de investigare a fraudelor la alegerile din 26 mai).

Justificările ministrului Carmen Dan și a secretarului general de la MAE au făcut senzație. Să fii membru al Guvernului, să fii responsabil de organizarea (foarte proastă) a alegerilor și tot tu să spui că alegerile au fost fraudate este dovadă de lipsă de logică și de subevaluare a inteligenței românilor.

Acuzarea STS pentru haosul din ziua alegerilor arată clar că ministrul Dan nu a înțeles că tupeul marca Dragnea nu mai ține. Mai ales în cazul unui ministru care trebuia să zboare din Guvern încă de acum un an pentru reprimarea populației la mitingul din 10 august 2018.

Deși Dragnea a dispărut politic, moștenirea sa este prezentă și dă formă acelorași inepții pe care le puteam auzi de la fostul șef de trib. Iar cea care duce astăzi steagul dezinformărilor marca Dragnea poartă numele de Carmen Dan, proptită în scaunul de ministru de interne.

Cât despre secretarul general al MAE, nimic mai jalnic. În opinia acesteia, vinovați pentru haosul din secțiile de votare din străinătate sunt românii care s-au prezentat la vot, nu incapacitatea guvernanților de a înțelege că dreptul la vot trebuie garantat de stat. Și pe lună dacă va pleca vreun cetățean al României care dorește să voteze, trebuie create condițiile necesare. Este dreptul românului de a vota oriunde, și statul trebuie să garanteze exercitarea acestui drept.

Sunt tare curios dacă actualul Guvern înțelege, în ceasul al doisprezecelea, că, la alegerile din toamnă, vom avea din nou probleme mari, având în vedere modificările făcute, pe repede înainte, în sesiune extraordinară a Parlamentului.

Sunt probleme care pot da totul peste cap și pot crea un și mai mare haos la alegerile prezidențiale. Eu am prezentat câteva soluții reale, din respect pentru cei aproape 4 milioane de români care muncesc, studiază sau locuiesc definitiv peste hotare. Rămâne de văzut dacă puterea PSD-ALDE le va accepta sau nu", scrie Eugen Tomac pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22