Eugen Tomac le cere PNL și USR să-și unească forțele cu PMP pentru o moțiune de cenzură

Dora Vulcan | 17.09.2018

Președintele PMP Eugen Tomac le-a transmis o scrisoare deschisă președinților PNL și USR în care le cere să depună împreună, fără nicio amânare, o moțiune de cenzură împotriva guvernului ca urmare a violențelor din 10 august. Tomac spune că partidul său a redactat deja textul moțiunii dar că s-ar fi lovit deja de refuzul celor de la PNL și USR.

Pe aceeași temă

 

 

Scrisoare deschisă către liderii partidelor de opoziție

 

Domnule Președinte Ludovic Orban,

Domnule Președinte Dan Barna,

Mineriada din 10 august și modul catastrofal în care Guvernul Dăncilă a gestionat criza pestei porcine sunt, pe lângă multe altele, motive mai mult decât suficiente pentru a scoate din Palatul Victoria cel mai prost cabinet de miniștri.

Am redactat, în acest sens, o moțiune de cenzură pe care am prezentat-o public. Pot accepta faptul că nu ați dorit să o semnați, fiind inițiată de PMP, deși noi am susținut fără rezerve toate demersurile opoziției din ultimii doi. Și atunci când PNL a inițiat moțiuni împotriva guvernelor conduse de Dragnea, și atunci când USR a fost inițiator.

Dincolo de orice calcule politice însă, discutăm despre România și despre destinele a milioane de români, umiliți zi de zi prin acțiuni iresponsabile ale instituțiilor statului. Acestea, orbite de lupte și interese politice diverse, au ajuns să acționeze împotriva propriilor cetățeni, așa cum a făcut Ministerul de Interne prin plângerea penală total absurdă a Jandarmeriei Române, acuzând o lovitură de stat.

Fac apel la domniile voastre spre a strânge rândurile și a depune, împreună, în numele întregii opoziții, o moțiune de cenzură împotriva acestui guvern condus de un om care nu are decât un singur plan: să distrugă totul pentru propria salvare!

Acum este momentul cel mai potrivit. Mâine va fi prea târziu!

România are nevoie de un alt Guvern. Romanii așteaptă acțiune, nu justificări!”

Cu onestitate și respect,

Eugen Tomac

Președinte al Partidului Mișcarea Populară

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22