Europa denunță atentatele teroriste: Vom face un front comun împotriva barbariei. Iohannis: Terorismul reprezintă o amenințare reală în fața căreia trebuie să rămânem fermi și

P.c. | 26.06.2015

Pe aceeași temă

Mai multi lideri europeni au denunțat "barbaria" atentatelor teroriste care au avut loc astazi in Franța, Tunisia și Kuweit, provocand moartea a zeci de civili. In Franța, un bărbat a fost decapitat la un centru industrial din Lyon. Un alt atac a lovit stațiunea balneară tunisiană Sousse, făcând cel puțin 28 de morți. 25 persoane au murit în Kuweit, într-un atentat sinucigaș îndreptat împotriva unei moschei șiite, relateaza Agerpres.

 

Președintele francez Francois Hollande si-a exprimat 'solidaritatea în fața terorismului și intenția de a continua și intensifica lupta împotriva acestui flagel', in cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său tunisian Beji Caid Essebsi.

 

'Democrații vor continua să facă front comun împotriva barbariei', a scris șeful guvernului spaniol Mariano Rajoy, într-o postare pe Twitter.

 

'Inimile noastre sunt alături de toate victimele acestor oribile atacuri teroriste', a declarat premierului britanic David Cameron, înainte de a anunța convocarea unei reuniuni de criză pe marginea acestui subiect.

 

'Aceste atacuri 'dezvăluie provocările la care trebuie să facem față', a declarat, la rândul său, cancelarul federal al Germaniei Angela Merkel. 'Gândurile noastre se îndreaptă spre apropiații victimelor și sperăm că răniții vor putea fi vindecați cât mai repede posibil', a spus Merkel.

 

CITITI SI: Vinerea insangerata. TERORISM. 28 de turisti ucisi in Tunisia, 13 morti intr-un atac sinucigas in Kuweit si o persoana decapitata langa Lyon

 

Matteo Renzi, premierul italian, și-a exprimat 'profunda durere' după evenimentele din Tunisia. În ceea ce privește atacul din Lyon, acesta confirmă, în opinia lui Renzi, 'existența unor mici celule (teroriste) foarte bine organizate'.

 

'Aș vrea să mă asociez doliului care a lovit Franța și alte țări prietene', a declarat președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, la încheierea summitului de la Bruxelles. Evocând Tunisia, Juncker a declarat că deplânge victimele acestei țări, care 'a gestionat totuși cel mai bine consecințele' Primăverii Arabe ce a destabilizat mai multe țări din regiune.

 

'Suntem uniți, noi, europenii, cu prietenii noștri, surorile noastre, frații noștri arabi' în lupta împotriva terorismului, a afirmat șefa diplomației europene Federica Mogherini. Potrivit acesteia, 'este și mai important să păstrăm această unitate în zilele ce urmează'

 

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si-a exprimat si el regretul in privinta celor intamplate, pe pagina sa de Facebook: "Îmi exprim regretul profund față de victimele atentatelor teroriste de astăzi. Aceste atentate ne arată că terorismul reprezintă o amenințare reală în fața căreia trebuie să rămânem fermi și uniți. România este solidară cu statele lumii în lupta împotriva terorismului și va continua să se implice în combaterea acestui fenomen."

 

Potrivit ministrului de externe al României, Bogdan Aurescu, citat de AFP, aceste atacuri arată că 'este imperativ să fie întărite eforturile pentru prevenirea și eliminarea terorii'.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22