Europa Liberă: Cioloș i-a cerut lui Ciucă să își depună mandatul și să continue negocierile PNL-USR

Redactia | 27.10.2021

Surse din PNL și USR au confirmat, pentru Europa Liberă, că Dacian Cioloș i-a cerut premierului desemnat Nicolae Ciucă să își depună mandatul.

Pe aceeași temă

Liderii USR au cerut să existe negocieri cu PNL, care să dureze două-trei săptămâni, pentru stabilirea unui program de guvernare și a unei liste de miniștri, scrie Europa Liberă.

Această propunere, care a avut loc înainte de solicitarea de armistițiu transmisă partidelor, ar fi picat deoarece PNL a cerut în continuare susținere pentru guvern minoritar, o soluție respinsă de USR, scrie G4Media.

Negocierile pentru formarea noului Guvern se realizează pe două fronturi: PNL negociază simultan cu USR, dar și cu PSD. Chiar dacă în mass-media informațiile predominante sunt cele legate de discuțiile purtate de PNL cu PSD, există o comunicare continuă și cu USR.

Cu toate acestea, în varianta propusă de liderul USR, negocierile ar fi fost accelerate de acest demers. PNL și USR ar fi trebuit să realizeze un program de guvernare în „două – trei săptămâni”, iar Nicolae Ciucă ar fi redesemnat premier de Klaus Iohannis după ce se ajunge la un acord.

Reprezentanții USR doreau ca în cele două - trei săptămâni să fie votate în Parlament puncte din programul de guvernare PNL - USR, dar agreate de fosta Coaliție.

Soluția lui Dacian Cioloș nu a fost însă acceptată de conducerea PNL. Liberalii vor insista ca Nicolae Ciucă să depună un program de guvernare în Parlament și o formulă de guvernare.

Printre condițiile puse PNL se numără și aceea ca Stelian Ion să nu mai fie propus pentru ministerul Justiției. Deputatul este considerat factorul principal al ruperii Coaliției și nu este acceptat să revină în fruntea Justiției. Mai mult, Stelian Ion s-a remarcat după ieșirea de la guvernare drept un critic puternic al președintelui Klaus Iohannis.

articolul integral pe Europa Liberă

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22