Europarlamentarii PSD-ALDE trimit mailuri de avertisment colegilor din PE împotriva lui Kovesi

Redactia | 21.02.2019

Eurodeputații din Parlamentul European sunt bombardați în aceste zile cu mailuri de la colegii lor din PSD și ALDE în care sunt avertizați să voteze împotriva Codruței Kovesi la parchetul european.

Pe aceeași temă

Europarlamentarul Norica Nicolai le-a trimis în data de 20 februarie colegilor din Parlamentul European un mail în care îi anunță că Laura Codruța Kovesi este investigată de secția specială pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați și le-a pus la dispoziție comunicatul de presă.

Europarlamentarul Monica Macovei a reacționat imediat trimițându-le colegilor din Parlamentul European dovada modului în care ” PSD-ALDE se folosesc de instituțiile statului pentru a-i ataca pe cei care îndrăznesc să-i critice”, cu trimitere la plângerea înregistrată la secția de investigare a magistraților împotriva lui Frans Timmermans și Vera Jourova.

Dan Nica, coordonatorul europarlamentarilor PSD din PE, le scrie colegilor din PE despre recenta decizie a coordonatorilor din comisia LIBE (libertăți civile și justiție) și CONT (Comisia de Control Bugetar) din Parlamentul European care a decis procedura în ce privește numirea viitorului Procuror European. Nica se referă la faptul că cele două comisii ar fi decis să nu existe un vot în comisii, ci să desemneze viitorul procuror european prin emiterea unei recomandări care să fie aprobată formal de Conferința Președinților (liderii de grup din PE).

”O astfel de procedură încalcă nevoia de a exercita și respecta democrația în interiorul Parlamentului European și nu respectă dreptul natural și legitim la vot al europarlamentarilor, votați de cetățenii europeni”, se mai arată în mail-ul lui Nica. În opinia sa, în absența unei proceduri de vot, cel puțin la nivelul comisiilor, dacă nu în plen, rezultatul nu poate fi legitim doar pe baza votului acordat de coordonatori.

Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel revine cu un mail și se declară de acord observațiile lui Dan Nica și critică faptul că viitorul procuror european șef să fie desemnat doar de coordonatorii comisiei LIBE.

”Este absolut necesar ca această decizie să fie luată de toți membrii comisiei LIBE și de către toți membrii Parlamentului European, la fel ca alte decizii privind șefia Curții Europene de Audit sau Curții Europene de Justiție”, mai arată Țapardel în email-ul trimis colegilor.

Cu câteva zile înainte, un alt europarlamentar PSD, Victor Boștinaru, le-a transmis tuturor europarlamentarilor un mail cu scrisoarea transmisă de ministrul justiției, Tudorel Toader, tuturor miniștrilor de justiției din statele membre, în care le explică motivele revocării Laurei Codruța Kovesi de la DNA și deciziile Curții Constituțională.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22