Europarlamentarii PSD, suparaţi pe Moisă, după ce l-a acuzat pe Dragnea de reflexe comuniste

E.b. | 19.11.2017

Europarlamentarii PSD Viorica Dăncilă, Andi Cristea și Ioan Mircea Pașcu reacţionează după ce europarlamentarul Sorin Moisă a decis să nu mai facă parte din delegația partidului de la Parlamentul European.

Pe aceeași temă

 

Europarlamentarii PSD susţin că demisia lui Moisă nu ar fi fost una colegială.  

 

"Regret că domnul Sorin Moisă a decis să nu mai facă parte din delegația PSD de la Parlamentul European. Totuși, nu pot să nu remarc modul nu foarte colegial pe care l-a abordat, în lunga postare de pe Facebook, unde și-a justificat demisia. Și îmi pun și eu o întrebare, de pildă, atunci când a fost ales pe listele acestei formațiuni politice ca să reprezinte țara noastră în Parlamentul European nu s-a izbit de aceleași nemulțumiri pe care le invocă acum? De asemenea, neatragerea niciunui leu din fonduri europene în 2016, când în fruntea Guvernului României se afla domnul Cioloș, fostul șef al domniei sale, nu i-a stârnit nicio stare de disconfort? Ca să nu mai amintesc și de ușurința cu care domnul Moisă a trecut peste noapte de la grupul socialiștilor și democraților la Partidul Popularilor Europeni", a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

 

La rândul său, europarlamentarul Andi Cristea a scris pe Facebook că îl respectă pe Sorin Moisă pentru activitatea sa europarlamentară, precizând însă că acesta "a ales o carte care, din punct de vedere politic, nu este corectă".

 

Îl respect pe Sorin Moisă pentru activitatea sa europarlamentară, am lucrat bine pe dosare vizând Republica Moldova în ultimii trei ani. Din păcate, însă, a ales o carte care, din punct de vedere politic, nu este corectă: ai primit susținerea unui partid, ai făcut parte dintr-o echipă și devii peste noapte dornic de transfer la echipa opusă, PPE. Principiile sunt importante, inclusiv cele care țin de menținerea unei linii doctrinare. PSD rămâne o echipă puternică și respectată la Bruxelles, atașată valorilor europene și conștientă de importanța Parteneriatului strategic cu Statele Unite,  susţine Cristea.

 

Europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu (foto) susține că motivarea demisiei lui Sorin Moisă din PSD ar fi fost mult mai credibilă, dacă acesta anunța că devine independent și nu că se duce direct la grupul rival reprezentat de Partidul Popularilor Europeni.

 

Aflu din presă, cu sincer regret, că domnul Moisă, coleg cu mine în delegația PSD la Parlamentul European, a decis să ne părăsească pentru Partidul Popularilor Europeni! Este decizia sa și trebuie respectată ca atare! Sunt, însă, unele chestiuni care au nevoie de o explicare mai serioasă decât cea furnizată de domnul Moisă. Astfel, domnia sa impută PSD-ului o situație — de pildă, lipsa autostrăzilor — care vine mult din urmă; or, dacă PSD se confruntă acum cu ea, este și pentru că guvernele anterioare, inclusiv cabinetul condus de fostul șef al domnului Moisă, domnul Cioloș, nu au făcut nimic să o îndrepte! Dar, în ochii domnului Moisă, numai PSD-ul este vinovat!? De asemenea, domnul Moisă spune, citez, 'În cazul României, există și pasivul performanței relativ slabe în folosirea fondurilor europene'. Însă nu suflă niciun cuvințel despre faptul că absorbția de fonduri europene în timpul cabinetului condus de fostul său șef, Cioloș, a fost timp de un an zero!, a scris Ioan Mircea Pașcu pe Facebook.

 

Pașcu consideră că demisia lui Moisă era un gest inevitabil, de vreme ce acesta a fost mai apropiat de Cioloș decât de PSD.

 

În încheiere, vreau să-i spun domnului Moisă, pe de o parte, că tot timpul cât a militat în grupul socialiștilor și democraților s-a bucurat de sprijinul deplin al grupului, ca să nu spun de cel al delegației PSD, și, pe de altă parte, că motivarea domniei sale ar fi fost mult mai credibilă, dacă anunța că devine independent, nu că se duce direct la grupul rival al PPE-ului! Până la urmă, gestul domniei sale era, pe undeva, inevitabil, din moment ce apropierea sa de domnul Cioloș și ai lui a fost întotdeauna mai mare decât cea pe care a arătat-o pentru partidul pe listele căruia a ajuns europarlamentar. (...) Păcat. (...) Și, apropo, de 'anti-europenismul' și 'anti-atlantismul' imputate PSD-ului, îi readuc aminte fostului coleg că PSD — și nu alt partid — a dus România în NATO și în UE!, a adăugat europarlamentarul.

 

De ce şi-a prezentat Sorin Moisă demisia

 

Europarlamentarul Sorin Moisă a anunțat, sâmbătă, că a decis să își prezinte demisia din PSD, precizând că urmează să părăsească și grupul S&D și să se alăture, ca independent, grupului PPE. 

 

Sorin Moisa,  cel care a negociat acordul comercial dintre UE si CETA, a scris sambata pe Facebook ca isi da demisia din PSD, pentru ca sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat reflexele din anii national-comunismului.
 

In opinia sa, inadecvarea si incompetenta sunt transformate in pretext de falsa mandrie nationala. 
 
 

Moisa a mai scris si despre cazul TelDrum, ca, daca i s-ar dovedi nevinovatia lui Liviu Dragnea la finalul procesului, pozitia acestuia in fruntea partidului si a Parlamentului a devenit nesustenabila oriunde in lumea civilizata, iar asocierea OLAF-DNA este devastatoare si face ridicola teoria complotului "statului paralel si ilegitim".

 

El a mai scris ca isi va da demisia si din Grupul S&D, pentru ca, in ultimii ani, multe partide din grup s-au mutat spre o stanga radicala, cu care nu mai are afinitati. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22