Europarlamentarul Monica Macovei trece la Grupul Conservatorilor si Reformistilor din PE

I. P. | 27.10.2015

Eurodeputatul Monica Macovei a anunţat marţi că trece de la Grupul Partidului Popular şi se înscrie în Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor (ECR), după ce 70% din membrii partidului M10 au votat pentru adeziunea partidului la această Alianță.

Pe aceeași temă

Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor are 72 de membri din 15 ţări şi este cel de-al treilea grup ca pondere în PE, după cel al popularilor şi al socialiştilor.

 

"Vreau ca România să rămână în UE, iar Uniunea Europena să fie puternică şi unită, să aibă o politică de securitate care să ne protejeze şi pe noi, românii, şi pe tările din fostul bloc comunist. (...)Foarte important, am luat aceasta decizie pentru a contribui la întărirea democraţiei în ţara noastră, la întărirea rolului României în Uniune şi la securitatea şi independenţa României în contextul tendinţelor de control şi expansiune ale Federaţiei Ruse", a precizat Monica Macovei, potrivit sursei citate.

 

Un sondaj intern a arătat că peste 70% din membrii Partidului M10 doresc afilierea la partidul european Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, alături de partidul Conservator din Marea Britanie, condus astăzi de David Cameron şi în trecut de Margaret Thatcher, alături de partide reformiste din Polonia, Cehia, Letonia, Lituania sau Croaţia, se mai arată în comunicat.

 

Monica Macovei a câştigat al doilea mandat de eurodeputat în mai 2014, pe lista PDL. La scurt timp, a părăsit PDL, a candidat ca independent la preşedinţie şi a fondat partidul M10.

 

***

 

Pe 7 august 2015 Tribunalul București a dispus, prin sentința civilă nr. 29, să acorde personalitate juridică Partidului M10.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22