Examenul de bacalaureat susținut în februarie, ilegal - avertizează Federația Spiru Haret

Dora Vulcan | 12.02.2018

Aproape 150.000 de liceeni au dat luni, pentru prima dată în istorie, primele probe ale Bacalaureatului în luna februarie. Conform unui ordin al fostului ministru al Educației Liviu Pop, examenul naţional de Bacalaureat începe în acest cu patru probe susținute în această lună.

Pe aceeași temă

 

 

 Proba orală la limba română a avut loc luni și se va ține și marți, ea fiind urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, evaluarea competenţelor digitale și evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Restul probelor se vor ține începând cu 25 iunie.

 

 

În acest context, ”probele din februarie sunt în afara legii”, a spus la RFI de președintele Federației Spiru Haret, Marius Nistor. El a avertizat că cele patru probe, deși îi avantajează pe elevi, bulversează programul școlar din această perioadă:

 

 

”Gândiți-va că, în aceeași zi, elevii trebuie să participe și la competențe și, totodată, să își facă și orele de curs. Lucrul este valabil și pentru cadrele didactice. Va fi un efort formidabil”, afirmă Marius Nistor.

 

 

Liderul sindical atrage atenția totodată că ”examenele sunt în afara legii întrucât Bacalaureatul poate fi susținut, conform legii educației, numai de către absolvenții de liceu. Or, noi în luna februarie nu discutăm în niciun caz de absolvenți. Este practic în afara legii și dă posibilitatea oricui să conteste aceste probe”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22