Excluderea lui Mihai Chirica din PSD se amână. Dragnea mai are de aşteptat

E.b. | 08.02.2018

În ce priveşte excluderea din partid a lui Mihai Chirica, primarul Iaşului, unul dintre criticii lui Liviu Dragnea, liderul PSD, filiala judeţeană a PSD nu a luat o decizie. Trage de timp şi îndeamnă la "înţelepciune şi echilibru".

Pe aceeași temă

 

 

Filiala considerând că "nu trebuie acţionat sub imperiul emoţiilor şi al orgoliilor". Totodată, conducerea filialei judeţene a suspendat reuniunile programate pentru joi, în care urma să se discute despre excluderea din partid a primarului Iaşiului.

 

Conducerea organizaţiei judeţene PSD Iaşi afirmă joi, într-un comunicat, că a luat act de hotărârea filialei municipale de susţinere a primarului de Iaşi Mihai Chirica, după ce Comisia de Etică a propus excluderea acestuia din PSD.

 

"În aceste zile au fost vehiculate foarte multe idei în spaţiul public, atât legate de sancţionarea colegilor noştri, cât şi despre paşii statutari de urmat. Facem un apel la calm, înţelepciune şi echilibru pentru toţi cei care fac parte din PSD Iaşi. Am luat act şi de cele întâmplate ieri (miercuri - n.r.) la întâlnirea colegilor de la Organizaţia Municipală. Nu trebuie să acţionăm sub imperiul emoţiilor şi al orgoliilor", se arată în comunicatul PSD Iaşi, citat de News.ro.

 

Totodată, conducerea PSD Iaşi susţine că "scopul final" este de a menţine filiala unită, astfel încât "oamenii cu responsabilităţI în administraţie să ducă la îndeplinire proiectele cu care au fost investiţi de ieşeni".

 

"Aceasta este fotografia de etapă, în momentul în care Organizaţia Judeţeană a PSD Iaşi va lua alte decizii, cu siguranţă că le vom face publice", se mai arată în comunicatul PSD Iaşi.

 

Biroul Permanent Judeţean şi Comitetul Executiv Judeţean PSD Iaşi, programate pentru joi, au fost amânate, membrii celor două foruri fiind anunţaţi telefonic să nu mai vină la şedinţe.

 

La rândul său, primarul Mihai Chirica a comentat joi, într-o conferinţă de presă, pe tema amânării celor două reuniuni, precizând că "probabil cei care au decis să facă acest scandal au decis că nu mai este necesar".

 

Comitetul Executiv al organizaţiei municipale a PSD Iaşi a decis miercuri seară, prin vot, susţinerea primarului Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a fostului deputat Sorin Iacoban, în cazul cărora Comisia de Etică propusese marţi excluderea din partid. 

 

Membrii Comisiei de Etică din cadrul PSD Iaşi au propus marţi Biroului Permanent Judeţean al filialei excluderea primarului Mihai Chirica din partid, pentru atacurile repetate ale edilului ieşean la adresa conducerii PSD. Mai precis, a lui Liviu Dragnea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22