Exercitiu militar multinational, in vestul Ucrainei

T.d. | 20.07.2015

Pe aceeași temă

Aproximativ 2.000 de soldati din 17 tari, inclusiv din SUA, au inceput luni ample manevre militare in vestul Ucrainei. Exercitiul “Rapid Trident” se va intinde pana la 31 iulie si are ca scop demonstrarea sprijinului international pentru Kiev, in conditiile conflictului separatist din estul tarii.

Potrivit AFP citata de Agerpres, exercitiul militar a fost lansat de patru soldati – doi americani si doi ucraineni – care au arborat drapelele celor doua state.

In cadrul manevrelor au luat parte si piese de armament greu (tancuri), in timp ce pe cer elicopterele americane au survolat zona. Se asteapta ca si aceste mutari de trupe sa provoace iritare la Moscova, ca de altfel de fiecare data cand autoritatile ucrainene au sustinut manevre militare internationale pe teritoriul tarii.

Comandantii ucrainean si american responsabili de exercitii au trecut in revista cei aproximativ 2.000 de militari.

Potrivit comandantului ucrainean, colonelul Olexandr Sivak, “manevrele reunesc pentru prima oara 18 tari, aceasta arata sprijinul larg de care se bucura Ucraina in lupta sa pentru libertate si suveranitate”.

Si Romania a trimis forte militare la aceste exercitii in cadrul carora comandantul american, colonelul Alfred Renzi, a subliniat necesitatea cooperarii “ca o forta unificata” a tuturor militarilor implicati.

Nu e prima implicare militara a Washingtonului intr-o zona pe care Federatia Rusa si-o disputa cu forta armelor.

La finalul lui aprilie, 300 de parasutisti americani au fost desfasurati in vestul Ucrainei. Operatiunea cu nume de cod “Fearless Guardian” are in vedere antrenarea a 900 de soldati ai Garzii Nationale ucrainene pe o durata de jumatate de an si a fost solicitata de Kiev.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22