Exit-poll, ora 14:00 – Posibilă o mare surpriză la finalul zilei. Prezență foarte slabă în rural

Laurentiu Gheorghe | 06.12.2020

Marius Pieleanu, șeful Avangarde, institutul care realizează împreună cu CURS, singurul exit-poll, vorbește despre impunerea unui nou partid pe scena politică românească.

Pe aceeași temă

De asemenea, Marius Pieleanu, șeful institutului Avangarde, a anunțat una dintre marile surprize ale zilei: până la ora 14.00, o treime dintre cetățenii care au votat au studii superioare.

Pieleanu a mai spus că rezultatele preliminare ale exit-poll-ului arată că e posibil să apară un nou partid parlamentar, fără să îi dea numele însă. „Astăzi se naşte un nou partid. Nu avem siguranţa că el va fi reprezentat în Parlament, dar este un partid conservator creştin şi care adună dacă vreţi rezidual oameni care sunt nemulţumiţi de actuala elită politică”, a afirmat Pieleanu, la Antena 3.

El a mai anunțat că până acum se constată o slabă participare în mediul rural, iar numărul femeilor care votează e mult mai mic decât al bărbaților. De asemenea, peste 60% dintre cei care au votat sunt persoane active, în jur de 45 de ani.

„Ceea ce ştim cu siguranţă este că din punct de vedere al comportamentului electoral, paradigma zilei nu s-a schimbat faţă de alegerile de acum două luni. Au participat ca structură demografică aceleaşi persoane. Peste 60% din electoratul care a venit la vot este alcătuit din persoane active. Avem o slabă participare a zonei rurale. Avem o mai slabă participare a femeilor în raport cu bărbaţii şi avem o consistenţă a participanţilor cu studii superioare. Este surprinzător că în prima parte a zilei, persoanele cu studii superioare au venit la vot”, a mai explicat Pieleanu.

Cei mai mulți votanți până la ora 15:00 au peste 45 de ani, potrivit datelor prezentate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Bărbații au mers la urne în proporție mai mare decât femeile, aproape peste tot în țară, cu excepția Capitalei și a județelor Covasna și Harghita.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22