Experiment la PSD: Pe listele de consilieri, persoane apolitice care sunt apreciate local

Iulian Popescu | 16.01.2016

PSD nu a stabilit inca ce candidati va trimite cu certitudine in marile orase, cu exceptia primariilor de la Iasi și Constanța, unde vor candida Mihai Chirica, respectiv Decebal Fagadau. La locale, PSD va lansa un experiment, invitand pe liste oameni respectati in comunitate care nu sunt membri de partid.

Pe aceeași temă

 

Ca toate partidele, și PSD face sondaje pentru a stabili pe cine va desemna, rămâne de văzut dacă rezultatele acestora vor fi respectate.

 

Tot sâmbătă, la Comitetul Executiv National, PSD a aprobat un proiect experiment  prin care se încearcă atragerea unor oameni noi și valoroși în partid, respectați în comunitate, care vor putea aduce mai multe voturi.

 

Ei vor fi atrași pe listele pentru Consiliul Local, rămânând la latitudinea fiecărei organizații să stabilească numărul locurilor rezervate unor astfel de persoane cu credibilitate în comunitățile respective.

 

Potrivit acestuia, ordinea pe liste va fi stabilita in functie de sustinerea prin semnaturi pe care o va avea fiecare candidat.

 

Inca nu s-a luat o decizie privind alianta cu UNPR

 

Cat despre o eventuala noua alianta cu UNPR pentru alegerile din 2016, Dragnea a spus ca nu s-a luat o decizie finala in acest sens, mai scrie Ziare.com.

 

"Pe 27, 28, 29 ianuarie vom avea intalnirea grupurilor parlamentare, tot atunci vom avea un Comitet Executiv National care va stabili, printre altele, si politica de aliante in alegerile din acest an.

Am cerut colegilor presedinti de filiale ca, pana la urmatoarea intalnire de peste doua saptamani, sa aiba o discutie larga, o discutie chiar formala, cu fiecare organizatie judeteana, cu structurile statutare pentru ca decizia pe care o vom lua peste doua saptamani sa fie decizia care are cea mai larga sustinere in partid.

In prima parte a lunii februarie urmeaza sa avem discutia finala si sa stabilim candidatii pentru toate localitatile si pentru toate listele", a spus Dragnea, citat de Ziare.com.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22