Expert în vaccinuri: Următoarea pandemie ar putea fi și mai rea

Redactia | 06.12.2021

Viitoarele pandemii ar putea duce la și mai multe decese decât actuala pandemie de coronavirus, a avertizat unul dintre creatorii vaccinului Oxford-AstraZeneca.

Pe aceeași temă

Vaccinologul britanic Sarah Gilbert a susținut nevoia unor finanțări mai puternice și mai numeroase pentru prevenirea pandemiilor. Ea a avertizat, de asemenea, că vaccinurile ar putea fi mai puțin eficiente împotriva variantei Omicron și că oamenii trebuie să fie mai precauți până se vor afla mai multe informații despre noua tulpină mutantă.

„Nu va fi ultima dată când un virus ne amenință viețile. Adevărul este că următorul ar putea fi și mai rău. Ar putea fi mai contagios sau mai letal, sau ambele. Nu putem permite să trecem printr-o situație ca aceasta prin care am trecut și să constatăm că, în ciuda pierderilor economice enorme pe care le-am suferit, încă nu asigurăm finanțare pentru pregătirea în prevenirea unei pandemii. Progresele pe care le avem și cunoștințele pe care le-am dobândit nu trebuie pierdute”, a spus ea, citată de BBC.

În legătura cu varianta Omicron, Sarah Gilbert a declarat că proteina Spike conține mutații care cresc contagiozitatea virusului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22