Explozie la fabrica de armament de la Băbeni (Vâlcea): Patru morți și patru răniți grav

Laurentiu Gheorghe | 18.11.2021

O explozie puternică produsă joi la Uzina Mecanică Băbeni din Județul Vâlcea s-a soldat cu patru morți și patru răniți. Accidentul s-a produs în timp ce se dezamorsa o mină veche antipersonal.

Pe aceeași temă

Potrivit ISU Vâlcea, din primele informaţii reiese că sunt patru persoane decedate, trei bărbaţi şi o femeie. Alte patru persoane, conştiente, sunt preluate de Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi transportate la UPU Vâlcea.

Prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, a declarat pentru News.ro că primele date de la faţa locului arată că explozia s-ar fi produs în timp ce se încerca dezamorsarea unei mine vechi. Nu se cunosc deocamdată, oficial, cauze ale deflagraţiei.

Uzina Mecanică Băbeni este o companie certificată ca furnizor pentru Ministerul Apărării din România şi pentru NATO. Unitatea a fost înfiinţată în 1983 iar în 1996 a devenit sucursală a Romarm SA. În anul 2014 a devenit parte a grupului EnergoTech. Conform site-ului companiei-mamă, uzina din judeţul Vâlcea proiectează şi fabrică muniţie, ambalaje pentru arme şi muniţie şi oferă training specializat pentru pirotehnicieni, potrivit news.ro

Știre inițială: ”ISU Vâlcea intervine pentru înlăturarea efectelor unei explozii la Uzina Mecanică Băbeni. În urma exploziei au rezultat 4 persoane decedate, 2 inconștiente cu traumatisme.

A fost alocat un echipaj de Descarcerare, Smurd Bunești, 2 ambulante tip C si 2 tip B, un echipaj de stingere”, a transmis instituția într-un comunicat.

În 2019 a mai avut loc o explozie la uzina de la Băbeni, în urma căreia un muncitor în vârstă de 22 de ani a murit.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22