Falca a gasit vinovatul pentru esecul PNL in alegeri: Ciolos, pentru neimplicarea in campanie

Dora Vulcan | 12.12.2016

Seful de campanie al PNL Gheorghe Falca e de parare ca PNL ar fi putut obtine si un procent de 38% daca Ciolos s-ar fi implicat in campanie. Intr-un interviu acordat pentru Gandul si citat de Mediafax, nepublicat inca in presa de lui, Falca spune: "Daca, inainte cu doua saptamani, Ciolos isi definea clar pozitia si intra in campania electorala, PNL avea 38% si PSD sub 38%."

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

PNL a obtinut aproape 20% la alegerile parlamentare desfasurate duminica, mai putin de jumatate fata de rezultatul obtinut de PSD.

 

 

Președintele PNL Alina Gorghiu a anuntat luni că își va depune mandatul de la conducerea partidului și că acest gest a fost anunțat și de alți lideri liberali.

 

"Încă de ieri am avut discuții cu colegii, liderii din teritoriu, conducerea centrală și pentru mine nu există alt gest decât depunerea mandatului", a spus Gorghiu, într-o conferință de presă. 

 

 

 

PNL va face opoziție.

 

"Cred că în continuare oferta PNL în ceea ce privește lista de candidați și programul de guvernare a fost una bună, însă votul covârșitor s-a dus înspre PSD. Dați-mi voie să recunosc victoria PSD. Au un program de guvernare care presupune multe promisiuni, un program de guvernare pe care PNL, din opoziție, se va asigura că viitorul guvern îl va duce la îndeplinire. Vom face opoziție, o opoziție curată, fermă", suţinea Gorghiu, conform Agerpres

 

"Mi-aș dori ca toți colegii mei să rămână uniți în această formulă. Îmi doresc să devenim o opoziție puternică la PSD pentru că, chiar dacă astăzi vedeți un PSD la procentele pe care le-au obținut în alegeri și sunt foarte multe, vă asigur și sigur veți constata din istorie că PSD face și multe alte lucruri mai neplăcute la guvernare, dar vă asigur că-i vom monitoriza atent și că știm noi, cei din PNL, să facem opoziție așa cum trebuie și când trebuie. Am convingerea că vom depăși acest șoc electoral, acest rezultat deloc bun pentru PNL și vom merge mai departe", a mai spus ea. 

 

Gorghiu a precizat că marţi, în şedinţa BPN, se va decide formula de interimat până la Convenţia Naţională care va alege un nou preşedinte al partidului.

 

 

BPN va decide formula de interimat

 

 

”Le voi propune colegilor mei să convocăm rapid Convenţia Naţională a partidului, forul care organizează alegerile în PNL să se poată, într-un calendar undeva la mijlocul lunii februarie. În mod cert, e nevoie să se stabilească o nouă conducere a PNL, e nevoie de o conducere legitimă, e nevoie de un nou start, de coerenţă, de stabilitate şi de un act politic eficient. Tot mâine, în cadrul BPN se va decide formula de interimat: cine şi în ce formulă va asigura interimatul preţ de o lună şi jumătate – două luni de zile până la Convenţia Naţională”, a spus ea. 

 
 

Ea a anunţat că sunt şi lideri de filiale care au decis să îşi asume rezultatul de la alegeri.

 

”De altfel, vreau să vă informez că sunt şi alţi lideri din conducerea partidului care îşi asumă aceeaşi atitudine ca cea pe care v-am descris-o anterior”, a afirmat Gorghiu.

 

Luni, la ora 18.00, liderii celor 20 de filiale PNL care au obţinut la alegeri rezultate peste media naţională au fost convocaţi la sediul central al partidului, conform News.ro.

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22