Familia adoptivă a Sorinei a dat-o în judecată pe Sorina Matei care i-a acuzat de trafic de organe

L. G. | 13.07.2022

Ramona și Gabriel Săcărin, părinți adoptivi ai Sorinei, fetița din Baia de Aramă, au dat-o în judecată pe jurnalista Sorina Matei, după ce aceasta i-a acuzat de implicare în trafic de organe și persoane.

Pe aceeași temă

La doi ani de la scandalul provocat de adopția Sorinei, fetița crescută de o familie de asistenți maternali din Baia de Aramă, soții Săcărin au pornit, din America, o serie de procese împotriva unor instituții și a unor jurnaliști care au avut o poziție ostilă la adresa lor, scrie Fanatik.ro.

Ramona și Gabriela Săcărin, românii stabiliți în Statele Unite care au adoptat-o pe fetița din Baia de Aramă, au acționat-o în judecată la doi ani de la scandalul în media provocat de această adopție, pe jurnalista Sorina Matei, după ce aceasta a adus în discuție traficul de organe, în timpul unei emisiuni de televiziune.

Afirmațiile Sorinei Matei au adus, deja postului B1TV o amendă de 10.000 de lei de la CNA. De altfel, și canalul de televiziune este citat în procesul deschis de soții Săcărin, care are ca obiect „acțiune în răspundere delictuală”.

Din transcrierile luate în discuție de Consiliul Național al Audiovizualului rezultă că Sorina Matei a făcut o serie de declarații despre un posibil caz de trafic de persoane în spatele adopției fetiței din Baia de Aramă.

Dialogul pentru care postul B1TV a fost a fost deja amendat cu 10.000 de lei

  • „Cristian Durgheu: Este adevărat faptul că familia din Statele Unite care dorește să o adopte pe această minoră de opt ani mai are o fetiță cu grave probleme la rinichi, și această fetiță necesită transplant de rinichi iar micuța care tocmai ce se dorește să fie dusă în Statele Unite este perfect compatibilă cu fetița lor naturală? (…)

  • Sorina Matei: E vorba de trafic de organe, nu?

  • Victor Dumitrică: Trafic de persoane în primul rând.

  • Sorina Matei: Trafic de persoane, da. (…)

  • Silviu Mănăstire: Vezi de ce ți-au închis pagina de Facebook? Vorbești despre trafic de organe, de ce fluieri în Biserică, Sorina Matei? De ce nu vrei să te calmezi?

  • Sorina Matei: Pentru că este un adevăr. Pentru că dacă nu vorbim și nu scriem, asta nu înseamnă… Eu vreau să spun că am încercat să mă ocup de acel caz, doi ani mi s-a descris acel caz și nu… A dispărut și omul, și probele și toți, DNA-ul, DIICOT-ul erau la vremea aceea era 2013, 2014, nu au vrut să se bage, vorbesc de capiile acestor structuri. Era o poveste, spun și public, pe Olanda, descoperite trei femei ciopârțite de altă naționalitate, România, cărora li se extrăseseră organele la un abator de pui, ca să spun. Știu și firma, mă rog…“. (sursă: CNA)

Sorina Matei a dezvăluit că fetița din Baia de Aramă are un frate în România

Sorina Matei s-a apărat, în ședința Consiliului Național al Audiovizualului, spunând că subiectul emisiunii era unul de interes public și că avocații familiei Săcărin nu au dorit să intervină în emisiunea lui Silviu Mănăstire.

Sorina Matei a făcut o serie de dezvăluiri despre adopția micuței și pe contul ei de socializare, arătând că DGASPC ar fi ascuns faptul că fetița are un frate, aflat tot în plasament, care trebuia adoptat și el, conform legii. De asemenea, ea a susținut că adopția Sorinei a fost făcută cu acte false și că în România funcționează o adevărată „caracatiță a adopțiilor”, coordonată de persoane importante din domeniul politic.

Contactată de FANATIK, Sorina Matei a declarat că nu știe nimic despre procesul intentat de soții Săcărin. „Nu știu despre ce este vorba”, a spus jurnalista.

În aceeași zi, Gabriel și Ramona Săcărin au mai deschis două procese, ambele de calomnie: unul împotriva postului Realitatea TV și celălalt împotriva Statului român prin Ministerul Finanțelor Publice.

Acțiunile în justiție au fost demarate la câteva zile după ce adopția Sorinei a fost confirmată oficial de autoritățile americane, după aproape doi ani de anchetă socială. În urma investigației s-a constatat că fetița din România se bucură de toate condițiile și s-a adaptat perfect în Statele Unite, ajutată de familia adoptivă.

Decizia a fost luată de o instanță din New York și se bazează pe un raport realizat de specialiștii de la asistența socială din SUA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22