Familia Iohannis a ramas fara casa din centrul Sibiului, pierduta anul trecut in instanta

Vlad Toma | 05.04.2016

Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Sibiu anunta, intr-un raspuns trimis Hotnews, ca a solicitat radierea din cartea funciara a dreptului de proprietate al sotilor Iohannis, in privinta casei din centrul Sibiului pe care acestia o pierdusera in instanta anul trecut.

Pe aceeași temă

 

AJFP mai arata, in raspunsul transmis HotNews, ca imobilul va fi evaluat si valorificat prin vanzare.

 

Familia Iohannis a pierdut definitiv la Curtea de Apel Brașov procesul privind acest imobil din centrul Sibiului, acum mai bine de 5 luni, depunand o contestație în anulare in urma acestei decizii.

 

Familia Iohannis a cerut stramutarea dosarului invocand "presiunea - atat directa, cat si indirecta - pe care a exercitat-o presa locala asupra judecatorilor Curtii de Apel Brasov".

 

RISE Project arata intr-o analiza publicata in februarie ca statul roman intarzie sa isi reclame dreptul de proprietate asupra casei pe care Klaus Iohannis a pierdut-o, prin hotarare irevocabila, in urma cu trei luni, iar presedintele incaseaza in continuare chiria imobilului al carui titlu de proprietate i-a fost anulat de Curtea de Apel din Brasov.

 

In noiembrie 2015, Tribunalul Brasov a anulat contractul de vanzare-cumparare a imobilului din centrul orasului Sibiu, iar recursul formulat de familia Iohannis a mentinut aceasta decizie.

 

Imobilul, situat pe strada Nicolae Balcescu, nr. 29, este trecut in declaratia de avere a lui Iohannis ca avand o suprafata de 166 de mp si a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, nascuti in comuna Porumbacu de Jos. Dupa decesul acestora, in anii 70, averea le-a trecut in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care a decedat cativa ani mai tarziu, fara a avea copii.

 

Prin urmare, si casa de pe strada  Nicolae Balcescu din Sibiu a trecut in proprietatea Statului Roman. In 1997, imobilul din centrul Sibiului a fost cumparat de chiriasi.

 

Doi ani mai tarziu, contractele de vanzare-cumparare ale acestor fosti chiriasi au fost anulate de instanta, la cererea lui Ioan Bastea, care a aratat ca este fiul lui Nicolae Bastea, nepot al sotilor Ghenea.

 

Dupa anularea acestor contracte, casa ajunge in proprietatea familiei Iohannis, care cumpara si partile de proprietate ale urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi, ramasi fara locuinte, pornesc procese pentru anularea actelor care au dus la noua stare de fapt.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22