Familia Luizei Melencu refuză să i se recolteze noi probe biologice, chiar obligată de judecător

Laurentiu Gheorghe | 24.09.2019

Mama Luizei Melencu nu vrea să se supună deciziei instanței și refuză să i se recolteze noi probe ADN, și acuză procurorii că vor să „planteze” ADN în oasele găsite în pădurea de lângă Caracal.

Pe aceeași temă

„Mi s-au mai luat o data probe, in urma cu o luna si jumatate. Eu stiu ca aceste probe biologice se pun undeva si se pastreaza. Ce au facut cu probele date de mine pana acum? De ce vor noi probe, incearca sa inchida cazul?", a declarat Monica Melencu, citată de Ziare.com.

Ea a relatat că, luni seară, anchetatorii au încercat s-o convingă, în baza unui mandat dat de instanță să dea noi probe biologice.

„Au venit luni seara doi domni si o doamna de la Politie, mai sa ma ia pe sus sa dau aceste probe biologice. Au stat mai bine de o ora la poarta, timp in care au incercat sa ma ia pe sus, sa dau aceste probe biologice. Le-am spus clar ca refuz.

Au incercat sa puna martori care sa semneze ca au vazut masina Politiei la poarta si ca eu nu vreau sa dau aceste probe. Le-am spus respectivilor «domnilor, stiti cumva ce urmeaza sa faceti, ce urmeaza sa semnati»?

Oamenii respectivi sunt si vecini cu noi si nu au vrut sa se puna martori. Pana la urma, au incheiat un proces verbal in care au mentionat si chiar i-am rugat sa scrie ca nu vreau sa dau aceste probe si nu am semnat nici acel proces verbal. Politistii au plecat la 19:30 si au revenit la poarta la 20:30 cu o instiintare sa ma prezint azi la postul de politie din Caracal, la ora 11:00. Bineinteles ca nu m-am prezentat si au emis mandat de la tribunal.

Refuz sa dau din nou aceste probe, chiar daca s-a emis acest mandat. Astept sa ma ia, sa vada toata tara. Nu le dau nici probe si nici semnatura, ca nu vreau sa se ajunga sa inchida cazul fara sa scoata adevarul la lumina", a declarat Monica Melencu.

La rândul său, Tonel Pop, avocatul familiei Luizei, consideră ca anchetatorii vor noi probe de ADN de la mama fetei, deoarece ar incerca sa „acopere ilegalitati" pe care le-ar fi comis specialistii INML sau procurorii DIICOT, mai ales pentru ca cea dintai institutie este cercetata de Parchetul General.

„Acest fapt prin care, din nou, se cere recoltarea ADN-ului de la mama Luizei nu este normal, ci este o chestiune care, din punctul nostru de vedere, prezuma ca acopera niste ilegalitati la nivelul INML sau DIICOT, deoarece, in acest moment, INML este intr-o cercetare penala privind plangerea adresata de domnul Cumpanasu, ulterior si de noi privind modul in care au fost recoltate probele, modul in care s-a facut verificarea ADN-ului”, a explicat avocatul Tonel Pop.

Potrivit avocatului familiei Luizei, prin aceasta procedura s-ar incerca acoperirea unor infractiuni precum abuz in serviciu, neglijenta in serviciu sau poate favorizarea infractorului.

„Cred ca vor sa scoata la lumina in sensul de a-i induce in eroare pe cei care ii cerceteaza penal si sa incerce sa inlocuiasca probele", a mai spus Tonel Pop.

Avocatul a subliniat ca probele ADN prelevate in urma cu mai multe saptamani de la familia Luizei ar trebui sa fie suficiente, de aceea, considera ca nu e nevoie de o noua procedura.

„El (ADN-ul – n.r.) ramane in grafice, in softul calculatorului, in memoria bancii de date a ADN-urilor decriptate. Nu ai cum sa spui ca s-a consumat ADN-ul. Nu ai cum sa il consumi, pentru ca nu e de mancat. Se pastreaza in probe etalon la rece, nu ai cum sa justifici", a mai spus avocatul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22