Familia Săcărin contestă decizia de a clasa dosarul procurorului care a reținut pașaportul Sorinei

Dora Vulcan | 29.10.2019

Familia adoptivă a Sorinei contestă în instanță decizia Inspecției Judiciare de clasare a plângerii făcute împotriva procurorului SS, Mihaiela Iorga Moraru, care a reținut ilegal pașaportul Sorinei.

Pe aceeași temă

Acte confidentiale din ancheta scurse catre jurnalisti pro-SS, posibile abuzuri si modul in care pasaportul Sorinei a fost retinut de procuror timp de trei saptamani sunt o parte din acuzatiile facute de sotii Sacarin, in acest caz, scrie Ziare.com.

Dupa ce a analizat intregul caz, Inspectia Judiciara a concluzionat ca: "nu se poate retine cu privire la magistratul reclamat vreo culpa din perspectiva disciplinara, motiv pentru care se va dispune clasarea sesizarii".

Decizia inspectorului Andreea Cristina Mina a fost confirmata si de seful IJ, Lucian Netejoru.

Asa ca Ramona si Gabriel Sacarin au chemat in judecata Inspectia Judiciara si cer judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti sa desfiinteze solutia de clasare si sa se faca "cercetari reale cu privire la abaterile disciplinare" in cazul Mihaielei Iorga Moraru.

Procesul a fost inregistrat la inceputul acestei luni la Curtea de Apel Bucuresti, potrivit portalului instantelor.


"Se incearca justificarea existentei SS"

In cererea de chemare in judecata, Ramona Sacarin arata ca procurorul ar fi incercat intimidarea ei si ar fi incercat sa o determine sa dea declaratii impotriva judecatorilor care au decis adoptia Sorinei, dar si impotriva magistratului Maria Piturca, cercetat tot de SS pentru modul in care a facut perchezitia la familia asistentilor maternali.

Sotii Sacarin cer Inspectiei Judiciare sa faca verificari temeinice in cazul Mihaielei Iorga Moraru pentru nerespectarea confidentialitatii lucrarilor din ancheta si exercitarea functiei cu rea-credinta, prin incalcarea cu stiinta a normelor de drept procesual.

In plus, ei mai solicita sanctionarea Mihaielei Iorga Moraru cu excluderea din magistratura sau cu suspendarea din functie timp de 6 luni si diminuarea indemnizatiei lunare "pentru exercitarea cu rea-credinta a functiei, prin ingradirea dreptului la libera circulatie al fiicei noastre minore si pentru cercetarea abuziva a unor fapte cu privire la care nu avea competenta materiala, in scopul fabricarii unui dosar impotriva judecatorilor Curtii de Apel Craiova".


articolul integral pe Ziare.com

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22