Familiile unor pacienți în stare gravă refuză transferul în Germania de frica experimentelor

Redactia | 04.11.2021

România a transferat din nou pacienți bolnavi de COVID-19 în Germania. Astăzi, 6 oameni au fost duși cu o aeronavă militară a Forțelor Aeriene Germane în două spitale nemțești.

Pe aceeași temă

Numărul celor transferați a ajuns la 18, iar oficialii români iau în calcul să ceară ajutor în continuare și altor state, căci situația din spitalele românești este în continuare critică.

Baza Aeriană 90, ora prânzului. Un imens Airbus al Forțelor Aeriene Germane aterizează pe pistă. Înăuntru are aparatură medicală de ultimă generație. Este un spital zburător și reprezintă singura salvare pentru 6 pacienți în stare gravă. Au fost aleși pentru transfer de o echipă de medici din Germania. În România, n-ar fi avut multe șanse de supraviețuire. Nu aveau loc în secțiile ATI, așa că au fost intubați la Urgențe, relatează Digi 24.

Roland Mettin, medic militar german: „ În ultimele zile am vizitat multe unități de primiri urgențe și am văzut situația, am constatat, din păcate, că situația nu mai permite acordarea de servicii medicale individuale. Am fost profund impresionați de munca depusă de medici, de întregul personal, subliniez asta, avem cel mai mare respect față de colegii noștri și ne pare rău că se află în această situație.”

Aeronava nemțească a fost folosită și în primul val al pandemiei, atunci când Germania a transferat bolnavi de COVID-19 din Italia.

Sandra Duhr, medic militar german: Pot să spun că la bordul aeronavei putem să oferim servicii medicale de Terapie Intensivă pentru un număr de 6 pacienți. Ei trebuie să fie în stare stabilă, e un efort pentru ei, vin din unitățile în care se află, sunt transferați cu aeronava, iar în Germania trebuie din nou transferați.

Medicii germani au fost șocați că familiile unor pacienți români, în stare gravă, au refuzat ajutorul.

Motivul este unul ireal: rudele se temeau că cei dragi vor fi supuși unor experimente.

Roland Mettin, medic militar german: „Am depus jurământul lui Hipocrate, o să-l respectăm în orice situație. Pe noi ne interesează să facem pacienții bine, nu vrem să le facem rău. Noi am venit aici să îi ajutăm. Nici noi, nici cei din Germania, colegii noștri, nu avem de gând să le facem vreun rău.”

Până acum, 73 de bolnavi au ajuns în spitale din străinătate. Patru țări au primit pacienții români: Ungaria, Austria, Polonia și Germania.

Raed Arafat, șeful DSU: E posibil transfer către Polonia și Cehia. analizăm situația și vom vedea care vor fi. Azi vor fi duși la Munchen și Nurenberg. Aeronava va avea două aterizări. Pacienții vin de la Univeristar, Bagdasar, Elias și Matei Balș.

Dintre cei 73 de bolnavi transferați până acum în străinătate, 22 au murit, iar 7 au fost externați deja.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22