FAZ: NATO infiinteaza o linie telefonica directa cu armata rusa

P.c. | 04.05.2015

Pe aceeași temă

Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung dezvaluie, intr-un articol publicat ieri, ca NATO a infiintat o linie telefonica directa cu armata rusa, in contextul tensiunilor rezultate in urma conflictului din estul Ucrainei. O astfel de linie telefonica nu a mai existat din timpul Razboiului Rece, relateaza ziare.com


"NATO si autoritatile militare din Rusia mentin legaturi de comunicare. Comandantul Suprem NATO pentru Europa si presedintele Comitetului Militar NATO au primit permisiunea de a-i contacta pe colegii lor rusi", au declarat surse NATO.
 

Alianta Nord-Atlantica nu a precizat cand a fost activat sistemul. Insa o sursa din cadrul unei delegatii nationale a declarat pentru FAZ ca partea rusa a primit deja numerele de telefon. Operatiunea a fost clasata "secreta", adauga publicatia.

 

CITITI SI: Comandantul fortelor NATO in Europa: Moscova contesta ostentativ securitatea Europei. Intentiile Kremlinului nu sunt clare


Linia telefonica are la baza o initiativa a ministrului german de Externe Frank-Walter Steinmeier (SPD), care a sugerat, in decembrie, reintroducerea unui serviciu pentru urgente, avand in vedere tensiunile legate de conflictul din Ucraina.


In timpul Razboiului Rece, SUA si Rusia au creat, dupa criza rachetelor din Cuba, in 1962, o legatura telegrafica permanenta intre fortele lor armate, cunoscuta sub numele "telefonul rosu". 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22