Federatia Rusa. Demers parlamentar pentru verificarea legalitatii recunoasterii independentei statelor baltice

T.d. | 30.06.2015

Pe aceeași temă

Statele baltice par sa irite din ce in ce mai tare Moscova. Procuratura Generala a Federatiei Ruse a dispus inceperea verificarii conditiilor de legalitate a recunoasterii independentei republicilor baltice, potrivit Interfax, preluata de Agerpres.

Demersul, care vine ca urmare a unei solicitari facute de membri ai Dumei de Stat – camera inferioara a parlamentului federal rus -, nu este primul de acest fel.

La inceputul lunii aprilie, Kremlinul vorbea despre existenta unor grupuri de etnici rusi in statele baltice – Lituania, Letonia, Estonia -, fapt ce ar motiva “aceleasi conditii care au existat in Ucraina si au facut ca Moscova sa actioneze in tara vecina”.

Astfel, Rusia se pronunta la acel moment pentru actiuni explicit invazive in tarile baltice.

Rusia spera sa atraga incet populatiile de etnie rusa catre Moscova, fara sa dea un pretext pentru desfasurarea de trupe NATO in zona”, se arata la acel moment.

CITESTE SI: Dubla masura a Kremlinului. Ieri, Romania si Polonia erau tinte potentiale. Astazi, Putin vrea intelegere si cooperare

Acum, rusii au dubii privind legalitatea independentei celor trei mici tari baltice.

Din punct de vedere juridic, recunoașterea independenței statelor baltice este lipsită de valabilitate întrucât decizia a fost luată de un organism neconstituțional”, a spus o sursa parlamentara rusa, potrivit sursei citate.

Mai mult decat atat, sursa citata a precizat ca un eventual raspuns in aceasta chestiune ar putea fi asemanator celui dat in cazul peninsulei Crimeea, anexata de rusi anul trecut de la teritoriul Ucrainei, fapt condamnat de Occident.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22