„Femeile, aceste ființe ale societății”- Mesajul de 8 Martie al unui secretar de stat de la Justiție

L. G. | 08.03.2023

O formulare ciudată a unei urări de 8 Martie face valuri pe rețelele de socializare. Autorul este un avocat ajuns secretar de stat în Ministerul Justiției.

Pe aceeași temă

„Femeile! Lumea va fi un loc mai frumos în care să trăim dacă vom începe să respectăm aceste ființe ale societății”, a fost urarea făcută de Bogdan Ilea, un avocat din Sălaj propus de PNL pentru funcția de la Ministerul Justiției.

Mesajul a fost publicat pe un site local de știri. După ce urarea s-a viralizat, mesajul a fost modificat: „Femeile! Merită respectul şi aprecierea noastră în fiecare zi. La mulţi ani tuturor femeilor!”

Deși a șters postarea, mai multe persoane care au făcut capturi de ecran pe care le-au repostat, devenind virale.

Mai mulți oameni au comentat, făcând glume pe seama exprimării secretarului de stat.

„Hei, ființule!!! Ia-ți un ajutor de casieră să-ți scrie mesajele!”

„Femeile nu ie oameni”

„Zice un domn la mine că poate propune peneleu` în Constituție unirea dintre un bărbat și o ființă a societății, să vezi atunci belea”

”Încă un politician "cu mucii-n freză"”

”E de CNCD, clar”, sunt câteva dintre comentarii.

Deputat PSD: Știu că femeile se bucură de fiecare minut în plus

Deputatul PSD Daniel Suciu a afirmat luni de la tribuna Camerei că oferă parlamentarilor USR un minut în plus, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Marius Budăi, însă a făcut și o remarcă ofensatoare la adresa unei deputate:

„Pentru echilibrare, chiar dacă domna Ţoiu (Oana Ţoiu, deputat USR - n.r.) mai are un minut, o să compensăm cu minutul, de la minorităţi. Ştiu că femeile se bucură de orice minut în plus”, a spus el.

Deputatul USR Oana Ţoiu a venit la microfon şi a replicat: „Puteţi să vă şi luaţi minutul înapoi şi să faceţi cu el ce credeţi de cuviinţă. Mulţumesc grupului minorităţilor dar vă reamintesc că am venit aici în Parlament în calitate de deputată aleasă în Parlamentul României, nu de colega dumneavoastră de glumiţe de pahar”.

În şedinţa de plen de marţi, Daniel Suciu a revenit la tribună şi şi-a cerut scuze pentru afirmaţia făcută în urmă cu o zi.

„Nici de la acel microfon, nici de la acest microfon nu mi-este permis să fac şi să folosesc cuvinte, aluzii, propoziţii care pot fi considerate ofensatoare, mai ales pentru colegele noastre. Nu am nicio problemă să recunosc că ieri (luni - n.r.) am folosit o asemenea propoziţie, pe care o regret din tot sufletul. Nu am avut nicio intenţie ca ceea ce am spus ieri să fie considerat ofensator. Pentru doamna Ţoiu şi pentru doamna Alexandru în special, dar pentru toate colegele pentru acea propoziţie încă odată îmi cer mii de scuze. Nu sunt nici misogin, nici grobian, colegele mele ştiu acest lucru, dar cred că este o formă de demnitate când greşesc să vin şi să spun acest lucru”, a spus Suciu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22