Fenechiu invocă şi morţii în apărarea sa: judecătoarea care l-a condamnat, i-a cerut iertare

E.b. | 07.08.2017

Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, a spus, la ieșirea din Penitenciar, că a fost condamnat pe nedrept, iar judecătoarea care l-a condamnat i-ar fi cerut ierare, chiar ăn inchisoare. Însă acest fapt nu pote fi verificat, fiindcă magistratul murit.

Pe aceeași temă

 


Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, a părăsit Penitenciarul Vaslui, după ce în cursul dimineții de luni, 7 august, judecătorii Tribunalului Vaslui au decis eliberarea condiționată din detenție. el a fîcut o declaraţie absolut halucinantă: judecatoarea Dumitrașcu, care l-a condmanta, ar fi venit la penitenciar ca să îi ceară iertare. Faptul nu poate fi verificat - magistratul a murit la începutul anului.

 

Referindu-le la judectătoarea Sofica Dumitrașcu, Relu Fenechiu a spus: "A fost una din persoanele care m-au condamnat pe mine, mă refer la doamna judecător Sofica Dumitrașcu, care mi-a făcut o surpriză incredibilă, venind la mine în detenție la Jilava și cerându-mi iertare. E verificabil acest lucru, documentele sunt publice cu siguranță (...) mi-a spus exact așa: 'Relu, te rog, iartă-mă, nu am avut ce face, doamna Stanciu ne-a spus că trebuie să fie o decizie luată în unanimitate'. Mi-a spus tot atunci că a rugat-o pe doamna Stanciu să-i lase în pace măcar pe oamenii nevinovați care sunt condamnați alături de mine și care chiar nu au nicio vină și a spus că nu se poate, că așa trebuie să se întâmple".


El a mai afirmat că Sofica Dumitrașcu (care a murit în ianuarie 2017 - n.n.) i-ar fi promis că va declara aceste lucruri. "Dacă trăia, sunt convins, de fapt mi-a promis că, cu toate riscurile pe care le are, și le va asuma și va declara aceste lucruri. Dumnezeu a luat-o dintre noi, dar sunt convins că adevărul va ieși la iveală la un moment dat", a declarat Fenechiu, conform Agerpres.

 

 

''Transformatorul''

 

 

Fost ministru al Transporturilor, liberalul ieșean Relu Fenechiu s-a aflat în detenție la Penitenciarul Vaslui pentru a-și ispăși o condamnare de 5 ani și 6 luni de închisoare. Din pedeapsă Fenechiu a executat trei ani, șase luni și opt zile, respectiv 1.195 zile închisoare, 203 zile fiind considerate ca executate ca urmare a muncii prestate, 83 de zile dintre acestea fiind activități lucrative la clubul unității și 120 de zile ca urmare a elaborării de lucrări și articole științifice.

 

Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv în dosarul ''Transformatorul'' în luna ianuarie a anului 2014, după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, fiind acuzat că în perioada 2002 — 2005, prin firmele sale, a vândut transformatoare și întrerupătoare uzate și vechi la prețuri de produse noi către Sucursala de Întreținere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituției. Prejudiciul de 5,5 milioane de lei nu a fost recuperat până acum.

 

A doua condamnare, cea în dosarul ''Siveco'', s-a făcut după ce fostul ministru și-a recunoscut vinovăția într-un dosar în care era acuzat de DNA Ploiești de trafic de influență în formă continuată și spălare de bani.

 

În solicitarea de eliberare condiționată, Fenechiu a argumentat că a ispășit deja două treimi din pedeapsă, a scris două lucrări științifice pe timpul detenției și a avut o serie de invenții care au fost brevetate

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22