Fifor dă vina pe Opoziție pentru respingerea lui Plumb: A subminat interesele și imaginea României

Dora Vulcan | 26.09.2019

Mihai Fifor reproșeză opoziției respingerea Rovanei Plumb în comisia de afaceri juridice a Parlamentului European, care a respins candidatura ei pe motive de integritate.

Pe aceeași temă

Secretarul general al PSD Mihai Fifor acuză opoziția de subminarea intereselor și a imaginii României în plan extern, în contextul respingerii candidaturii Rovanei Plumb la postul de comisar european, după ce comisia juridică din Parlamentul European a pus sub semnul întrebării integritatea candidatului trimis de PSD pentru postul de comisar pe Transporturi.

”Opoziția a reușit încă o dată să submineze interesele propriei țări și să calce în picioare imaginea României în plan extern. Cu oameni politici care nu simt că reprezintă această țară, vom stagna într-o stare de ură și dezbinare care ne face rău și ne ancorează în trecut”, scrie Fifor pe pagina sa de Facebook.

Fifor se arată afectat, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, de cei care, spune el, ar fi sabotat politic candidatura lui Plumb, nominalizată de PSD pentru postul de comisar european, ”sfâșiind candidatul propriei țări”.

El arată spre PNL și USR, despre care spune că ar fi, de fapt, cei care fac astfel ”rău imaginii pe care o proiectăm în UE și în lume”.

Fifor nu spune nimic despre problemele de integritate ale Rovanei Plumb care a pus România într-o situație umilitoare joi, în comisia JURI din PE și despre motivele pentru care membrii comisiei juridice au respins candidatura Rovanei Plumb, comisie în care opoziția din România nu are niciun cuvânt de spus.

”Situația Rovanei Plumb în contextul audierii în comisia juridică din Parlamentul European este acum speculată politic de către toți aceia care au sabotat candidatul țării lor.

Este trist să vedem politicienii opoziției sfâșiind candidatul propriei țări, este dăunător modul în care arătăm întregii lumi dezbinare, ură și distrugere din interior.

Atât PNL, cât și USR s-au opus constant reprezentantului României și au făcut încă o dată rău imaginii pe care o proiectăm în UE și în lume, alimentând dublul standard cu privire la țara noastră”, scrie Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

El îi acuză pe reprezentanții opoziției că ”au făcut front comun” pentru respingerea candidaturii Rovanei Plumb.

”Deși au susținut de multe ori candidați cu suspiciuni de probleme penale și situații nerezolvate, de această dată au făcut front comun și au militat constant pentru respingerea reprezentantului României la audieri.

Din cei 10 candidați "cu suspiciuni" (dintre care unii chiar au fost dovediți cu probleme), doar Rovana Plumb este cea care trebuie să suporte consecințele”, mai scrie Fifor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22