Fifor despre șantajul lui Dăncilă cu dosare: Nu știu de acest subiect. Iohannis atacă Justiția

Laurentiu Gheorghe | 09.10.2019

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor a spus că discursul Vioricăi Dăncilă despre miza justiției pentru a rămâne premier, a fost la o întâlnire cu grupul deputaților și nu știe nimic despre acest subiect.

Pe aceeași temă

Întrebat ce părere are despre solicitarea venită din cadrul CSM ca să se sesizeze Curtea Constituțională pentru ingerințele inacceptabile ale PSD în Justiție, Fifor acuză atitudinea dușmănoasă a unor elemente din cadrul acestei instituții care nu au reacționat atunci când președintele Iohannis și-a permis să ceară demisia unui șef de parchet.

„E o întâlnire a grupului de la Camera Deputaților de luni. Nu am cunoștință despre acest subiect. Cu dosarele penale să se ocupe cine are de ocupat”, a spus Fifor miercuri jurnaliștilor.

Întrebat despre solicitarea de sesizare a CSM, secretarul general al PSD a replicat: „Nu știu ce să comentez, mă așteptam să se supere foarte tare când președintele României a ieșit și a cerut demisia unui șef de parchet”.

„Noi avem un calendar foarte bine definit. Ne interesează să treacă evenimentul de mâine, să cadă moțiunea, avem un parcurs foarte clar, guvernăm în continuare, avem multe lucruri de făcut”, a mai declarat Fifor.

Despre deputații care au revenit în PSD, el a spus că „uneori colegii mai răbufnesc, se mai supără, a fost o decizie luată la cald, apoi au analizat”. „Mă bucur că s-au întors, sunt oameni de care n-am niciun fel de dubiu că vor reuși să facă echipă în continuare cu noi”, a adăugat el.

Șapte membri CSM anunță, într-un comunicat, că solicită plenului și președintei Lia Savonea să sesizeze Curtea Constituțională după înregistrările apărute în presă cu Viorica Dăncilă care le vorbește colegilor de partid despre miza justiției pentru rămânerea la guvernare. ”Afirmația că menţinerea la guvernare a unui partid politic şi rămânerea în fiinţă a Guvernului României au ca miză – chiar mai mare decât înalta demnitate de Prim ministru- dosarele (judiciare), secţia specială şi numirea procurorilor, doamna prim-ministru şi presedinte al Partidului Social Democrat ştirbeşte în mod grav independenţa autorităţii judecătoreşti”, se arată în comunicatul celor 7 membri CSM, trei judecători și patru procurori.

*****

Newsweek România a intrat în posesia unei înregistrări audio în care Viorica Dăncilă poate fi auzită cum îi șantajează voalat pe parlamentarii PSD în cadrul unei întâlniri cu aceștia, în care premierul le explica de ce nu trebuie să treacă moțiunea de cenzură:

„Miza nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de Secția Specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreți să ne întoarcem… și mulți din această sală știu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza. Nu vă imaginați că au ca și miză ocupare unor posturi de miniștri pentru care nu au nici un program. Ce să pună în loc? Ce să facă?”, se aude Dăncilă vorbind pe înregistrare.

Pe înregistrarea de 16 minute se aude și ministrul Dezvoltării Daniel Suciu care le-a promis parlamentarilor că vor fi consultați direct în legătură cu modul de împărțire a banilor publici.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22