Fifor, întrebat dacă înfrânta Dăncilă l-a sunat pe Iohannis: Domnul Iohannis ar putea suna o doamnă

Dora Vulcan | 24.11.2019

Mihai Fifor crede că învingătorul alegerilor prezidențiale de duminică ar trebui să o sune pe Viorica Dăncilă, înfrânta, pentru că așa ar face un domn.

Pe aceeași temă

Contrar cutumei care prevede că înfrântul îl sună pe învingător pentru a-l felicita și pentru a-și recunoaște înfrângerea, Mihai Fifor crede că, de fapt, învingătorul Klaus Iohannis, care a obținut un scor aproape dublu față de cel al contracandidatei Viorica Dăncilă la prezidențialele de duminică, așa cum arată primele sondaje la urne. ar trebui să o sune pentru a proba că este un domn.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă l-a sunat pe contracandidatul ei, Klaus Iohannis, Fifor a spus:

„N-aș putea să vă răspund, întrebați-o pe doamna președinte. Probabil că ar trebui să sune, dar dacă ne gândim că este vorba de o doamnă și un domn, poate că dl Iohannis ar suna o doamnă”, a declarat Mihai Fifor, secretar general al PSD într-un interviu acordat Digi 24 la scurt timp de la închiderea urnelor de vot din țară și primele două sondaje exit poll care-l creditează pe Klaus Iohannis cu un scor între 64,8% și 66,5% iar pe Viorica Dăncilă cu un rezultat între 33,5% și 35,2%.

El neagă și că rezultatul turului doi al prezidențialelor de duminică ar fi cel mai slab din istoria partidului și s-a rezumat să spună că va fi analizat, după cum a evitat să spună și dacă crede că Viorica Dăncilă ar trebui să mai rămână sau nu la șefia partidului.

„Haideți să nu discutăm în seara asta. O să avem o analiză în partid, pentru că așa e normal. În fiecare partid se fac analize, se discută rezultate, județ cu județ. Eu vreau în seara asta să mulțumesc colegilor noștri. Să nu încercăm să găsim vinovați acum, a fost o muncă extraordinară, muncă de echipă”, a spus el.

El a reluat tema lansată deja de înfrânta Dăncilă, în primul ei discurs de după primele exit poll-uri, spunând că, de fapt, nu este o înfrângere, pentru că partidul ar fi recuperat voturile de la europarlamentare.

”Eu zic că e un număr de voturi pe care l-am recuperat după alegerile din mai (europarlamentare, n.r.). Lucrul acesta ne dă încredere”, a mai spus secretarul general al PSD.

„PSD nu se obișnuiește să piardă alegerile și o să vedeți la locale că PSD știe să câștige. O să vedem în lunile următoare ce știe să facă PNL”, a amenințat el.

Cât privește prezența lui Gabriel Oprea, fost ministru de interne, la PSD, el susține că nici măcar nu l-ar fi remarcat în sediul PSD.

„Aflu de la dvs că Oprea e în sediul partidului, eu nu am reușit să îl întâlnesc. La mine în biroul nu a fost generalul Oprea”, a spus el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22