Finanțele conduse de Cîțu au refuzat 10 milioane de lei pentru vaccinarea antirujeolă a copiilor

Redactia | 04.09.2021

O adresă trimisă de la MF către Ministerul Sănătății, consultată de G4Media.ro, arată că Finanțele conduse interimar de Cîțu, au refuzat să aloce 10 milioane de lei pentru vaccinarea copiilor.

Pe aceeași temă

O adresă trimisă de la Ministerul Finanțelor în 6 august către Ministerul Sănătății, consultată de G4Media.ro, arată că Finanțele – minister condus atunci interimar de Florin Cîțu, au refuzat să aloce 10 milioane de lei pentru programul de vaccinare a copiilor, din Fondul de rezervă bugetară, pe motiv că Ministerul Sănătății nu a explicat de ce e vorba de o cheltuială urgentă sau neprevăzută.

În adresa trimisă Ministerului Sănătății, Ministerul Finanțelor arată că ”vă restituim alăturat proiectul de hotărâre a guvernului neavizat”.

”Potrivit prevederilor art. 30 din Legea privind finanțele publice, Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite, pe bază de hotărâri ale guvernului, pentru finanțarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exercițiului bugetar. Având în vedere că finanțarea programelor naționale de sănătate, respectiv a Programului național de vaccinare, se derulează în fiecare an de către Ministerul Sănătății, ar fi fost necesar ca Nota de fundamentare să cuprindă argumente care să răspundă cerințelor prevederilor menționate mai sus. De asemenea, atragem atenția asupra faptului că răspunderea asupra justificării urgenței și caracterului neprevăzut al cheltuielilor revine exclusiv inițiatorului”, se arată în răspunsul Ministerului Finanțelor.

Ministerul Sănătății cerea cele zece milioane de lei pentru continuarea vaccinării copiilor cu vaccinurile împotriva tuberculozei, tetanosului, poliomielitei, rujeolei și difteriei.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă (USR PLUS), l-a criticat dur sâmbătă pe Florin Cîțu, declarând că a cerut încă din luna aprilie fonduri pentru diferite programe de sănătate care fuseseră subfinanțate prin bugetul de stat, dar premierul ar fi refuzat alocarea de fonduri.

Cu o zi înainte, premierul Cîțu declarase însă că a alocat toți banii ceruți de Ministerul Sănătății.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22