Firea, acuzata ca nu pune in dezbatere publica proiectele consiliului general al Capitalei

Dora Vulcan | 19.09.2016

Asociatiile ActiveWatch si Centru de Resurse pentru participare publica au transmis primarului general al Municipiului Bucuresti, Gabriela Firea, o scrisoare deschisa in care solicita scoaterea de pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General de miercuri a proiectelor de hotarare care nu au fost supuse dezbaterii publice.

Pe aceeași temă

 

 

 

Cele doua organizatii spun ca niciunul dintre proiectele de acte normative de pe ordinea de zi pentru sedinta de miercuri nu a fost supus dezbaterii publice, iar de la inceputul mandatului noului primar general, doar trei proiecte de Hotarare de Consiliu au fost afisate pe pagina dedicata dezbaterilor publice, asa cum prevede legea transparentei decizionale.

 

 

"De la inceputul mandatului dumneavoastra din 23 iunie 2016 si pana acum au fost supuse dezbaterii publice doar trei proiecte de hotarare de Consiliu General, dintre care doua PUZ-uri. Afisarea proiectelor de hotarare cu 30 de zile inainte de supunerea spre avizare de catre autoritatile publice mai mult decat a fi obligatorii prin lege sunt oportune prin aportul tuturor partilor direct afectate de aceste decizii. Avand in vedere faptul ca ati mentionat in mai multe ocazii modul defectuos in care a fost guvernat orasul, mentionam ca parte din aceasta problema a fost si lipsa de transparenta si implicare a cetatenilor in deciziile publice. In aceste conditii, suntem convinsi ca veti schimba aceasta abordare a procesului de luare a deciziilor prin respectarea legii si promovarea participarii publice", se arata in scrisoarea trimisa primarului general, citata de Hotnews.ro

 

 

"Consideram ca aceasta practica aduce prejudicii cetatenilor si incalca angajamentele primarului cu privire la implicarea cetatenilor in deciziile publice', se arata intr-un comunicat al celor doua asociatii.

 

Proiectele sunt afisate pe site-ul Primariei doar cu 5 zile inainte de sedinta de Consiliu General, cand se afiseaza ordinea de zi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22