Firea cere carantină totală în București: Interzicerea accesului în oraș, cu excepția bucureștenilor

Laurentiu Gheorghe | 15.03.2020

Primarul Capitalei a cerut sâmbătă înăsprirea măsurilor de prevenție prin declararea carantinei obligatorii: Interzicerea accesului străinilor și transportul la domiciliu a românilor veniți pe aeroport.

Pe aceeași temă

Gabriela Firea consideră că sunt necesare măsuri mult mai dure pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, printre care izolarea Bucureștiului și restrângerea și mai mult a activității în spații închise.

„Am solicitat închiderea școlilor, spectacolelor, teatrelor de asemenea concertelor și activităților în spații închise. Decizia s-a luat la câteva zile distanță. Este insuficientă, perioada trebuie prelungită minimum până după vacanța de Paște. Vom avea un vârf zilele următoare (de noi cazuri de Covid-19 – n.r.)

Trebuie să protejăm copiii și oamenii în vârstă. În acest moment cu persoanele din carantină din București și Ilfov facem față situației cu cele două spitale infecțioase din Capitală, sunt suficiente paturi, dar la ce vine din Spania și Italia ar trebui mărit acest număr.

Trebuie limitat accesul în Capitală. Trebuie închis Bucureștiul pentru persoanele care vin din țări străine. Fără nicio supărare, dar cred că trebuie să fie organizat transportul la județele de reședință. Nu putem pune toată presiunea pe medicii din București”, a declarat Firea la Antena 3.

În București sunt 270 de persoane în carantină, unele dintre ele așteptând rezultatele testelor pentru coronavirus. Din totalul infectărilor cu coronavirus, 31 sunt în București.

Primarul general consideră că limitarea accesului în oraș e de natură ai proteja pe bătrâni în primul rând, care de regulă fac forme grave ale bolii.

Asemenea măsuri extreme au fost luate în China, dar și în Italia și alte state europene, pentru a împiedica răspândirea epidemiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22