Firea continuă războiul cu Orban și în 2020: Îmi sapă groapa pentru locale, dar va cădea în ea

Laurentiu Gheorghe | 02.01.2020

Gabriela Firea s-a plâns miercuri seară că premierul Orban refuză să discute cu ea despre bugetul Capitalei, deoarece vrea să îi „sape groapa, dar va cădea singur în ea”.

Pe aceeași temă

„I-am cerut audiență, i-am scris scrisori, i-am explicat care e situația bugetului Primăriei Municipiului București, că bucureștenii contribuie cu 25% din PIB. Domnia sa nu mi-a răspuns absolut deloc. De câte ori are ocazie face afirmații strict politice. Vrea să potențeze alți candidați. Cred că mă evită (...) pentru că știe că sunt bine pregătită. Ce nu înțeleg îi rog pe specialiști să îmi explice, citesc foarte mult, lucru care nu e caracteristic unor politicieni ajunși la guvernare”, a spus Gabriela Firea, miercuri seara, la România TV, potrivit Mediafax.

Edilul Capitalei a mai precizat că Ludovic Orban încearcă să promoveze un candidat PNL pentru alegerile locale, programate în iunie 2020. „Domnul Orban îmi sapă groapa pentru alegerile locale, dar va cădea el în ea sau candidatul lui”, a adăugat Firea.

Nu este prima dată când Gabriela Firea face astfel de afirmații la adresa premierului. Motivul care stă la baza acestora este că Ludovic Obran a refuzat să aloce 1,5% din PIB pentru bugetul Primăriei Capitalei.

În aceeași emisiune la RTV, Gabriela Firea și-a anunțat și candidatura pentru un mandat la Primăria Capitalei, deoarece consideră că și-a făcut datoria și vrea să termine ce a început în primul mandat. Totodată Firea consideră că 2020 va fi un an greu, dar că este „pregătită de luptă”.

„Candidez pentru un nou mandat de primar general. Consider ca mi-am facut datoria la Primaria Capitalei cu cinste, am terminat proiectele ramase incepute din fostele mandate si am inceput noi proiecte, impreuna cu echipa mea.

Vrem sa le finalizam intr-un timp cat mai scurt, sa va invit la punerea pietrei de temelie a Spitalului Metropolitan, care se va construi in zona de Nord a Capitalei si va avea 1.000 de paturi si va deservi pacienti din Bucuresti si din intreaga tara. Va avea si centre de excelenta si spatii de cazare pentru rudele pacientilor, pentru medici si asistente, cresa, gradinita, after-school. Va avea si heliport pentru urgente. E un proiect de anvergura pe care l-am inceput si ar fi normal sa il termin", a spus edilul.

Decizia de candida a luat-o pentru binele bucureștenilor, deși copiii ei i-au cerut insistent să renunțe la „viața dură” pe care și-o dedică doar binelui public:

„Copiii cei mai mari imi spun sa nu mai candidez, pentru ca este oboseala foarte mare, riscuri foarte mari, atacuri foarte dure, pe care nu le merit. Copiii mari ne spun sa nu mai candidam pentru ca nu meritam aceasta viata atat de dura pe care o traim. Nu e normal sa abandonam, nici eu, nici sotul meu", a completat sursa citata.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22