Firea continuă să se victimizeze: PNL a pus la punct un plan diabolic pentru a frauda alegerile

Laurentiu Gheorghe | 01.10.2020

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a pierdut alegerile pentru al doilea mandat, a declarat joi la sediul PSD că primarii aleși în București nu au „legitimitate”, pentru că au fost aleși prin fraudă.

Pe aceeași temă

Încă primar general al Capitalei, Gabriela Firea (PSD), susține că PNL împreună cu USR-PLUS „au pus la punct un plan diabolic” pentru fraudarea alegerilor desfășurate duminică. Din acest plan a făcut parte exit-pollul realizat de către două companii, culmea, foarte apropiate social-democraților.

„Exit-pollul a pregătit frauda. A fost cel mai trucat exit-poll de pe planetă”, i-a acuzat Firea pe cei de la CURS și Avangarde, realizatorii sondajului la ieșirea de la urne.

„Eu cred că a fost un plan foarte bine pus la punct. Cu câteva zile înainte de alegeri conducerea PNL era resemnată că pierde, după care au făcut acest plan. De aceea stau ei foarte calmi pentru că au avut un plan, dar acesta este un plan diabolic. Nu există niciun fel de legitimitate pentru că au fost aleși prin fraudă”, acuză Gabriela Firea, care cere anularea alegerilor de duminică din București, pentru că în realitate ea rămâne preferata bucureștenilor, dacă nu le-ar fi fost furate voturile de către PNL în cârdășie cu USR-PLUS.

Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei spune că exit-pollul de duminică, care o dădea la o diferență de peste 7% de Nicușor Dan, a fost în mod evident trucat.

„Așa se explică și diferența enormă între mine și Nicușor Dan la exit-pollul de duminică. Exit-pollul a pregătit frauda. A fost cel mai trucat exit-poll de pe planetă. (...) Am auzit că domul prim-ministru este foarte liniștit și calm, deși nu ar fi trebuit să fie, spunând că diferența dintre mine și domnul Dan e considerabilă”, susține Gabriela Firea.

Liderii PSD s-au prezentat joi dimineață la sediul partidului din Kiseleff pentru a discuta despre scandalul alegerilor de la Sectorul 1. La ședință participă și liderii PSD din București, organizație condusă de Gabriela Firea.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va discuta cu avocații partidului înainte de a lua o decizie privind o eventuală solicitare de anulare a alegerilor din București. Ciolacu anunță o plângere la Parchet, după ce PSD a publicat imagini cu presupuse fraude electorale. Ciolacu și Firea au cerut, miercuri seara, anularea și repetarea alegerilor în București.

Cele două institute de sondare care au realizat exit-poll-ul, acuzate că l-au trucat, au avut contracte cu PSD. Astfel, Centrul De Sociologie Urbana Si Regionala Curs Srl este deținut de Iosif Buble, care controlează și site-ul stiripesurse.ro. Potrivit Libertatea, Primăria București condusă de Gabriela Firea a investit sume importante din publicitate pe site-ul acestuia: 58% din afișările totale ale PMB, pe toate site-urile din mediul online, sunt generate de stiripesurse.ro.

Avangarde este condus de sociologul Marius Pieleanu, un apropiat al liderilor PSD și invitat permanent la Antena 3 și Romania TV în ultimii ani. Avangarde a avut contracte constante cu PSD.

Reamintim că exit-poll-ul final al CURS / Avangarde dădea o diferență de 9,6 puncte procentuale între Nicușor Dan (47,8%) și Gabriela Firea (38,2%), în timp ce rezultatele parțiale ale BEC arată o diferență de 4,7 puncte între cei doi (42,78% pentru Nicușor Dan față de 37,99% Gabriela Firea).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22