Firea despre Mitică Dragomir: În noi şi în colegii noştri se aruncă cu foarte mult noroi

Laurentiu Gheorghe | 09.10.2020

La finalul ședinței conducerii PSD, Gabriela Firea, șefa organizației București, a declarat că liderul filialei Sector 3 „a primit sarcină” să-l șteargă pe Mitică Dragomir de pe lista Consiliului General.

Pe aceeași temă

Mitică Dragomir, pus pe lista consilierilor generali, refuză să renunțe la funcție, pentru că, după cum a declarat, el este „organ ales, votat de popor”. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut însă, vineri dimineață în mod public, excluderea lui Mitică Dragomir, zis și Corleone, din PSD, în cazul în care nu renunță de bună voie la funcția atribuită de către Gabriela Firea înainte de a pierde alegerile pentru Primăria Capitalei. Excluderea din partid, duce automat la pierderea calității de consilier general, conform Codului Administrativ.

„S-a pus şi această problemă (invalidarea lui Dragomir - n.r.), iar preşedintele PSD Sector 3, Aurelian Bădulescu, a primit sarcină din partea conducerii centrale să organizeze de urgenţă o şedinţă statutară în care să analizeze această situaţie, având în vedere reacţiile publice care au apărut în ultima perioadă, şi să se ia o o decizie în consecinţă şi în conformitate cu sarcina primită de la conducerea partidului", a afirmat Firea, la sediul PSD, la finalul unei şedinţe cu conducerea partidului.

Primarul aflat încă în funcție, Gabriela firea, neagă că l-ar fitrecut ea pe lista candidaților pentru Consiliul General al Municipiului București pe Mitică Dragomir, ideea aparținând membrilor organizației municipale a PSD:

"Ce să spun, eu am o poziţie ingrată, pentru că, aşa cum ştiţi, am validat lista de consilieri generali pentru că ni s-a dat această posibilitate, să avem autonomie. (...) Au fost propuneri de la colegii noştri, de la cele 6 sectoare, practic nu toate propunerile le-am făcut eu. (...) Eu nu mă pricep la sport în general şi nu mă pricep la fotbal şi au fost colegi care au spus că trebuie să vină alături de noi personalităţi din lumea sportului care reprezintă toate cluburile cu notorietate - Steaua, Dinamo, Rapid. Au fost făcute aceste propuneri, am mers în alegeri, am câştigat cel mai mare grup de consilieri generali şi anume un număr de 21. Acum au apărut aceste discuţii. Nu pot să nu remarc faptul că, dacă domnul Dragomir era pe lista PNL, probabil că nu erau atât de multe acuze în spaţiul public. Aşa, fiind pe lista PSD, noi întotdeauna să fim criticaţi şi în noi şi în colegii noştri se aruncă cu foarte mult noroi", a susţinut Firea.

Prezenţa lui Mitică Dragomir pe listele PSD de consilieri municipali ai Capitalei este una "inoportună", a declarat, vineri, preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, care a solicitat organizaţiei Sectorului 3 să analizeze această situaţie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22